Skip to content

Tipul bucătăriei:

1551

Rosti de somon pe cartofi cu ceapa cu aïoli de menta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Roștii de cartofi și ceapă sunt o bază excelentă pentru diferite toppinguri. Această rețetă folosește un somon la grătar cu muștar și o maioneză bogată cu usturoi, aromată cu mentă. O cină rapidă și inteligentă pentru doi.


https://youtube.com/watch?v=1apjAao1J3c%26hl%3Den%26fs%3D1

Ingrediente

  • cartof 1, ras
  • ceapa rosie 1 mic, ras
  • făină 1 lingura
  • ulei de masline
  • mustar Dijon 1 lingura
  • somon 1 file mare
  • nasturel a servi

aïoli

  • gălbenuș de ou 1, la temperatura camerei
  • usturoi ½ cățel, zdrobit
  • mustar Dijon 1 lingura
  • ulei vegetal 100 ml
  • lămâie ½, suc
  • mentă mana mica, tocata

Metodă

  • Pasul 1

    Faceți aïoli amestecând gălbenușul de ou, usturoiul, muștarul și condimentele. Se amestecă încet uleiul până devine un sos gros. Adăugați sucul de lămâie și menta.

  • Pasul 2

    Stoarceți excesul de lichid din cartoful ras, apoi amestecați cartoful, ceapa și făina. Se condimentează și se formează în două rosturi, apoi se prăjesc în puțin ulei timp de 5 minute pe fiecare parte. Țineți de cald.

  • Pasul 3

    Ungeți muștarul peste somon. Condimentați și grătar timp de 5 minute. Se rupe în bucăți și se servește cu rosti, creson și aïoli.

Informatii nutritionale

  • Kcals 769
  • Carbohidrați 19.9g
  • Proteină 24.9g
  • Gras 66g
  • Sare 0,52g
  • Saturate 9.3g
  • Fibră 1.5g
#Rosti #somon #cartofi #ceapa #aïoli #menta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *