Tipul bucătăriei:
Rulouri vietnameze de vară cu creveți și avocado
- serveste 2
- Puțin efort
Rulouri de hârtie de orez proaspete și ușoare. Acestea sunt umplute cu creveți, avocado, chilli și ghimbir, morcov mărunțit și tăiței. Serviți cu sos chilli pentru o baie
Ingrediente
- ghimbir bucata de marimea degetului mare, curatata de coaja si tocata marunt
- ardei iute roșu 1, însămânțat și tăiat cubulețe
- sos de pește 1 lingura
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- tei 2, suc
- ulei de susan 2 lingurite
- creveți gătiți și curățați 9, înjumătățit
- ambalaje de hârtie de orez 6, 22 cm diametru
- coriandru o mână de frunze
- avocado ½, feliate fin
- morcov 1, decojit și tocat
- vermicelli cu tăiței de orez 40 g, clătite și scurse
- ceapa verde 2, mărunțit
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați ghimbirul, ardeiul iute, sosul de pește, usturoiul, sucul de lime și uleiul de susan. Se toarnă 2 linguri peste creveți și se lasă la marinat cel puțin 10 minute. Înmuiați ambalajele din hârtie de orez într-un castron cu apă caldă pe rând, lăsând fiecare câteva secunde până când nu se mai fragilizează. Puneți câteva frunze de coriandru, câțiva creveți, felii de avocado, morcov, tăiței și ceapă primăvară pe fiecare înveliș. Îndoiți părțile laterale și rulați strâns. Serviți cu restul de sos chilli.
Informatii nutritionale
- Kcals 399
- Gras 11.2g
- Carbohidrați 58g
- Fibră 5.2g
- Proteină 14g
- Sare 3.5g
#Rulouri #vietnameze #vară #creveți #și #avocado