Tipul bucătăriei:
Salată de creveți Baja și porumb înnegrit
- servește 4 persoane
- Uşor
Mâncarea rece de coastă din sudul Californiei se bazează pe fructe de mare senzaționale, căsătorite cu arome mexicane. Folosiți ardei iute afumați pentru a aromă creveții și serviți cu sos de porumb la grătar și ardei iute verde
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
ÎMBRĂCĂMINTE VERDE CHILI
- frunze de coriandru o mână
- ardei iute verde 1, tocat aproximativ
- tei 2, suc
- ulei de masline 2 linguri
SALATĂ
- porumb pe știul 2
- ulei de masline 3 linguri
- chilli ancho uscat 1
- creveti rege decojiti 400g
- chimen măcinat 1⁄2 linguriță
- salată de creștet, spanac și rachetă Geanta de 80g
- ridichi 100g, feliate mărunt
- ardei iute roșu 1⁄2, feliat fin (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face pansamentul, puneți coriandrul, ardeiul iute și un vârf de sare într-un mini robot de bucătărie și blitz (sau măcinați cu un pistil și mortar) până la omogenizare. Adăugați sucul de lămâie și uleiul de măsline și combinați. Includeți într-un castron și lăsați să se dezvolte aromele.
-
Pasul 2
Gatiti porumbul intr-o tigaie mare cu apa clocotita timp de 5-6 minute sau pana cand este usor. Periați cu ulei de măsline și condimentați.
-
Pasul 3
Încălziți un grătar sau o tigaie la mare și fierbeți porumbul timp de 5-6 minute, rotind de câteva ori pentru a obține marginile înnegrite. Îndepărtați și puneți pe o parte să se răcească. Odată răcit, tăiați nucleele carbonizate și puneți-le într-un castron.
-
Pasul 4
Între timp, puneți ardeiul iute într-un castron mic și turnați peste suficientă apă doar fiartă pentru a acoperi. Se lasă 2-3 minute să se înmoaie. Aruncați tulpina și semințele și blitz sau macinați carnea cu puțin din apa de înmuiere și puțină sare folosind un mini robot de bucătărie sau pistil și mortar, până când se obține o pastă netedă.
-
Pasul 5
Încărcați creveții într-un bol pentru amestecare și adăugați pasta de ardei iute, chimenul și un praf bun de sare. Amesteca bine. Încălziți uleiul rămas într-o tigaie mare antiaderentă la foc mare și prăjiți creveții 2-3 minute sau până când sunt fierte.
-
Pasul 6
Puneți frunzele de salată în bolul de amestecat cu porumbul și adăugați ridichile. Se toarnă dressingul și se amestecă bine. Împărțiți între patru farfurii de servire. Completați fiecare cu creveții fierți și garniți cu ardei iute roșii, dacă doriți. Serviți imediat.
Informatii nutritionale
- Kcals 240
- Gras 15.5g
- Saturează 2.3g
- Carbohidrați 4.1g
- Zaharuri 1.7g
- Fibră 2.6g
- Proteină 19.9g
- Sare 0,6g