Tipul bucătăriei:
Salată de creveți și orez negru
- serveste 2
- Uşor
Orezul negru are o valoare nutritivă mai mare decât orezul alb și aceeași cantitate de fibre ca și maro. Încearcă-l cu creveți și felii de portocală în această salată colorată
Ingrediente
- orez negru 150 g
- portocale 1
- creveți 150 g, fierte și decojite
- țelină 1 baton, feliat
- ceapa verde 3, feliate
- ulei de susan 1 lingura
- edamame 80 g
- seminte de susan negru 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Pune orezul într-o tigaie cu multă apă clocotită, apoi acoperă și fierbe timp de 35-40 de minute, până se înmoaie. Se strecoară și se lasă la răcit câteva minute. Curățați portocala și tăiați bucățile. Se varsa intr-un bol si se stoarce in sucul ramas, apoi se adauga crevetii, telina, ceapa primavara, uleiul de susan si edamame. Se condimentează și se amestecă cu orezul fiert, apoi se răspândește pe farfurii și se împrăștie cu semințele de susan pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 413
- Gras 5.4g
- Saturate 0,6g
- Carbohidrați 58,5g
- Fibră 8.6g
- Proteină 28.4g
- Sare 1.1g
#Salată #creveți #și #orez #negru