Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Salata Orez Negru

Salată de creveți și orez negru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Orezul negru are o valoare nutritivă mai mare decât orezul alb și aceeași cantitate de fibre ca și maro. Încearcă-l cu creveți și felii de portocală în această salată colorată


Ingrediente

  • orez negru 150 g
  • portocale 1
  • creveți 150 g, fierte și decojite
  • țelină 1 baton, feliat
  • ceapa verde 3, feliate
  • ulei de susan 1 lingura
  • edamame 80 g
  • seminte de susan negru 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Pune orezul într-o tigaie cu multă apă clocotită, apoi acoperă și fierbe timp de 35-40 de minute, până se înmoaie. Se strecoară și se lasă la răcit câteva minute. Curățați portocala și tăiați bucățile. Se varsa intr-un bol si se stoarce in sucul ramas, apoi se adauga crevetii, telina, ceapa primavara, uleiul de susan si edamame. Se condimentează și se amestecă cu orezul fiert, apoi se răspândește pe farfurii și se împrăștie cu semințele de susan pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 413
  • Gras 5.4g
  • Saturate 0,6g
  • Carbohidrați 58,5g
  • Fibră 8.6g
  • Proteină 28.4g
  • Sare 1.1g
.
#Salată #creveți #și #orez #negru
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *