Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Salata de homar cu salsif si portocala

Salată de homar cu salsif și portocale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Acest fel de mâncare de homar este îmbrăcat cu un vermut, eșalotă, anason stelat și reducere de cuișoare. Rezultatul final se servește cu segmente de portocale și salsif. Este complicat, dar merită.


Ingrediente

  • homar 1, aproximativ 700 g
  • rădăcină de salsif 1 mediu/mare
  • ulei de floarea soarelui
  • șalotă 1 mic, tocat
  • anason stelat 1
  • cuișoare 2
  • vermut 125 ml
  • piure de tomate 1 lingură grămadă
  • rădăcină de ghimbir 2 felii subtiri
  • pastaie de vanilie ½, despicat pe lungime
  • portocale 2, segmentat
  • ulei de masline
  • lămâie un strop de suc

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a ucide homarul în mod uman, mai întâi puneți-l la congelator timp de 1 oră – acest lucru îl va adormi. Scoateți-l și, folosind un cuțit ascuțit, împingeți vârful cuțitului în centrul capului homarului și tăiați-l în jos prin ochi.

    Aduceți o cratiță mare cu apă cu sare la fierbere, puneți homarul, puneți un capac și fierbeți-l timp de 8 minute. Scoateți homarul și lăsați să se răcească. Păstrați 300 ml de apă strecurată de homar într-un vas dozator.

  • Pasul 2

    Curățați salsiful și tăiați-l în felii de 1 cm pe o diagonală abruptă. Se pune intr-o cratita, se acopera imediat cu 500 ml apa rece cu sare si se aduce la fierbere. Fierbeți aproximativ 7 minute sau până când se înmoaie (dar păstrând totuși puțină mușcătură).

    Scurgeți, dar păstrați 300 ml de apă de gătit, apoi clătiți până la rece.

  • Pasul 3

    Curatati coaja homarului, spargand ghearele si indepartand carnea din interior. Îndepărtați depozitul verde de pe coadă și aruncați-l. Acoperiți coada și carnea cu ghearele și lăsați deoparte. Despicați capul pe lungime și puneți toate bucățile de coajă într-o tigaie mare cu 1 lingură ulei de floarea soarelui, eșalota tocată, anason stelat și cuișoare.

    Gatiti la foc mare timp de 4-5 minute, batand continutul cu o lingura de lemn in timp ce amestecati energic.

  • Pasul 4

    Se toarnă peste vermut și se mai amestecă încă 2 minute înainte de a adăuga homarul rezervat și bulionul de salsif. Adăugați piureul de roșii și feliile de ghimbir. Se aduce la fierbere apoi se reduce focul si se lasa sa fiarba usor 30-40 de minute.

  • Pasul 5

    Se strecoară printr-o sită fină într-o tigaie curată. Răzuiți semințele de vanilie de pe păstaie în sosul de homar și amestecați bine. Reveniți pe plită și fierbeți până când lichidul se reduce la aproximativ 5-6 linguri. Se condimentează și se răcește.

  • Pasul 6

    Tăiați pielea și mușchiul departe de portocale și tăiați segmentele dintre membrană.

  • Pasul 7

    Taiati coada homarului in jumatate pe lungime si feliati gros. Pune homarul într-un bol cu ​​salsiful și bucățile de portocale. Se imbraca cu 1 lingura de ulei de masline bun, sare, piper si o stoarce de zeama de lamaie si se amesteca bine.

  • Pasul 8

    Aranjați homarul, segmentele de portocală și salsiful pe două farfurii în grămezi delicate. Se pune peste sos și se servește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 375
  • Gras 13.4g
  • Saturate 1.8g
  • Carbohidrați 19.4g
  • Fibră 3.8g
  • Proteină 30.4g
  • Sare 1.12g
#Salată #homar #salsif #și #portocale
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *