Tipul bucătăriei:
Salată de macrou afumat, sfeclă și cartofi cu sos de smântână
- serveste 2
- Uşor
Cea mai bună masă pentru macrou afumat. Această rețetă sănătoasă este plină de pește gras, sfeclă roșie și creson bun pentru tine pentru o cină ușoară și rapidă la mijlocul săptămânii pentru doi.
Ingrediente
- cartofi Charlotte 300 g, tăiate la jumătate pe lungime
- smântână cu jumătate de grăsime 2-3 linguri
- crema de hrean 1 lingura
- mustar integral 1 lingura
- pui de nasturel o mână bună
- sfeclă roșie fiartă 3 mici, tăiate în bucăți
- file de macrou afumat 2, jupuite
- arpagic 2 linguri, tocate
Metodă
-
Pasul 1
Fierbeți cartofii în apă clocotită cu sare până se înmoaie. Se scurge bine si se lasa putin la racit.
-
Pasul 2
Se amestecă smântâna, hreanul și muștarul, apoi se condimentează și se amestecă jumătate cu cartofii. Îngrămădiți pe 2 farfurii cu niște nasturel și acoperiți cu sfeclă roșie. Adăugați bucăți de pește (aruncați orice oase), apoi stropiți peste restul de dressing și terminați cu arpagic.
Informatii nutritionale
- Kcals 443
- Carbohidrați 32.5g
- Proteină 19.5g
- Gras 26.4g
- Sare 2g
- Fibră 4.4g
#Salată #macrou #afumat #sfeclă #și #cartofi #sos #smântână