Tipul bucătăriei:
Salata de mangetout, mazare si fenicul cu pastrav afumat
- serveste 4
- Uşor
Mangetul proaspăt este crocant și dulci și oferă mâncărurile de vară perfecte crocante. Această rețetă de salată de mangetout, mazăre și fenicul cu păstrăv afumat se ambalează în multe arome mari și este gata în doar 20 de minute.
Ingrediente
- mangetout 300 g, tăiate la jumătate pe lungime
- mazăre 100 g
- fenicul 1 cap, taiat in patru si feliat fin
- arpagic tocat pentru a face 2 linguri
- ulei de masline
- otet de vin alb 2 linguri
- mustar Dijon ½ linguriță
- Miere 1 lingura
- file de păstrăv afumat 4, jupuite
- alune de padure o mână, prăjită și tocată
Metodă
-
Pasul 1
Pasul 1
Gătiți mangeout și mazărea în apă clocotită timp de 1 minut, apoi scurgeți și răciți sub jet de apă. Puneți-le într-un bol și adăugați feniculul și arpagicul. Bateți 4 linguri ulei de măsline, oțet, muștar și miere până când se îmbină, asezonați bine. Stropiți peste salată și amestecați împreună. Puneți pe o farfurie de servire, fulgi peste fileul de păstrăv afumat și împrăștiați pe alune.
Informatii nutritionale
- Kcals 292
- Carbohidrați 8.1g
- Proteină 18.9g
- Gras 18.9g
- Sare 1.2g
- Saturate 2.8g
- Fibră 5.2g
#Salata #mangetout #mazare #fenicul #pastrav #afumat