Tipul bucătăriei:
Salată de orez roșu cald, ierburi și somon
- servește 3
- Uşor
Încercați această salată nutritivă de orez, ambalată cu condimente, pentru o masă sănătoasă în timpul săptămânii
Ingrediente
- carmargue orez roșu 150g
- fileuri de somon 2 x 125g
- lămâie 1, zestrat și suc, plus pene de servit
- chimen măcinat 1½ linguriță
- coriandru ½ linguriță
- ceapa rosie ½ mici, tocate mărunt
- ulei de masline 1 lingură
- castravete ½, înjumătățit, semințele scoase și tăiate cubulețe
- roșii prune pentru copii 12, sferturi
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată
- mentă o grămadă mică, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti orezul urmand instructiunile pachetului. Puneți somonul pe o tavă antiaderentă, amestecați 2 lingurițe de suc de lămâie cu ½ linguriță de chimen, condimentați și frecați peste somon.
-
Pasul 2
Încălziți grătarul la mare. Se amestecă restul de suc de lămâie, coajă și chimen cu ceapa și uleiul de măsline și se pune într-un castron mare. Se scurge orezul foarte bine, apoi se adaugă la ceapă, se condimentează și se aruncă.
-
Pasul 3
Somonul la grătar pentru 5 minute, apoi se răcește puțin.
-
Pasul 4
Aruncați somonul în bucăți, aruncați orice piele și os, adăugați la orez cu castravete, roșii și ierburi și aruncați ușor. Se servește cu pene de lămâie în plus.
Informatii nutritionale
- Kcals 443
- Gras 18.6g
- Saturează 3.1g
- Carbohidrați 4.5g
- Zaharuri 4.6g
- Fibră 4.9g
- Proteină 22.9g
- Sare 0,1g