Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de păstrăv afumat cu cartofi noi și salată de castraveți la grătar

Salată de păstrăv afumat, cartofi noi și castraveți la grătar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de salată de păstrăv afumat, cartofi noi și castraveți la grătar este una grozavă de făcut pentru un grătar de vară. Aveți nevoie de un grătar cu capac care se închide și așchii de lemn pentru a crea fum pentru păstrăv și cartofi. Dacă nu doriți să vă afumați propriul pește, puteți folosi păstrăv sau somon crud ușor afumat și să-l gătiți la cuptor ca mai jos.


Ingrediente

  • zahăr tos auriu 2 linguri
  • păstrăv de mare 200 g file
  • sare fină 4 linguri
  • cartofi noi mici 300 g
  • iaurt natural 4 linguri
  • tahini 1 lingura
  • mărar tocat pentru a face 1 lingura, plus putin in plus
  • suc de lămâie 1/2 linguriță, plus mai mult de servit
  • ulei de măsline extra virgin
  • pui sau castraveți libanezi 2, tăiate în jumătate pe lungime și tăiate la jumătate pe mijloc
  • ridichi 2, tăiate fin într-un vas cu apă cu gheață
  • flori comestibile a servi (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți păstrăvul într-un vas în care să se potrivească bine. Se amestecă sarea și zahărul pentru a face o cură și se presară pe păstrăv. Se acopera cu folie alimentara si se ingrasa cu forme. Răciți la frigider pentru câteva ore.

  • Pasul 2

    Fierbeți cartofii în apă clocotită cu sare timp de 12-15 minute, sau până când se înmoaie, apoi scurgeți. Odată ce păstrăvul a fost în cură de câteva ore, spălați-l ușor sub un robinet rece și uscați.

  • Pasul 3

    Pentru a afumat păstrăvul și cartofii, puneți cu grijă lumină în colțul unei cutii de ouă și puneți-o în grătar. Acoperiți-l cu 2 pumni de cireș sau alte așchii de lemn și puneți păstrăvul și cartofii pe un grătar deasupra acestuia. Închideți capacul – asigurându-vă că toate orificiile de ventilație sunt închise și fumați timp de aproximativ o jumătate de oră (reaprindeți dacă se stinge). Terminati pastravul la cuptor la 130C/ventilator 110C/gaz 1 pentru 15-18 minute, sau pana devine opac si fiert.

  • Pasul 4

    Între timp, amestecați iaurtul, tahini, mararul, 1/2 lingură suc de lămâie, 1 lingură ulei de măsline și un praf de sare pentru a face dressingul. Puneti o tigaie la foc mare si presarati cu sare. Puneți castraveții, tăiați în jos, pe grătar și grătar, întorcându-le o dată, până când apar urme de carbon (aproximativ 5 minute).

  • Pasul 5

    Pentru a asambla salata, înveliți cartofii în dressing și împărțiți-i în două farfurii cu castraveți. Acoperiți cu păstrăvul, fulgându-l pe farfurii și împrăștiați peste ridichi. Se stoarce peste putina lamaie si se stropesc cu ulei de masline extravirgin, apoi se orneaza cu flori comestibile.

Informatii nutritionale

  • Kcals 211
  • Gras 8.4g
  • Saturate 1.6g
  • Carbohidrați 18.1g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 14.6g
  • Sare 0,7g
#Salată #păstrăv #afumat #cartofi #noi #și #castraveți #grătar
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *