Tipul bucătăriei:
Salată de sashimi de vară
- serveste 2
- Uşor
Reteta rapida si usoara de somon sashimi. Cumpărați cel mai proaspăt pește pe care îl puteți găsi pentru această salată simplă, nu gătiți peștele. Avocado și sfecla roșie îl fac o masă sănătoasă.
Ingrediente
- avocado copt 1, cu pietre și tăiate cubulețe
- castravete ¼, feliate subțire
- ceapa rosie ½ mic, feliat foarte subțire
- pepene 100 g bucată, feliată sau tăiată cubulețe
- sfeclă 1 mic crud, decojit și feliat subțire (folosește o mandolină dacă ai)
- ghimbir murat 1 lingura dintr-un borcan sau pachet
- file de somon fără piele 1 bucată (aproximativ 150g), feliată subțire
- seminte de susan negru ½ linguriță
pansament
- otet de orez 2 linguri
- sos de soia 1 lingura
- ulei de susan 1 lingura
- zahăr pudră 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Puneti avocado, castraveti, ceapa, pepene galben, sfecla rosie si ghimbir murat pe un vas de servire sau un platou. Acoperiți cu somon și semințe de susan.
-
Pasul 2
Se amestecă toate ingredientele pentru dressing, apoi se gustă pentru echilibru – nu ar trebui să aibă nevoie de sare din cauza sosului de soia. Stropiți peste salată. Serviți cu puțin orez iasomie sau biscuiți japonezi în parte, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 404
- Carbohidrați 13.6g
- Proteină 18.9g
- Gras 30.5g
- Sare 1.7g
- Fibră 5.3g
#Salată #sashimi #vară