Tipul bucătăriei:
Salată de somon supergrain cu ardei iute și dressing de mentă
- serveste 4
- Uşor
Intră în noua revoluție a superalimentului cu această salată sănătoasă de somon, care combină somon la grătar, farro sau freekeh, harissa și ierburi, toate amestecate într-un sos picant cu ardei iute, lămâie și mentă.
Încercați această salată sănătoasă de somon, apoi consultați mai multe rețete de somon, cum ar fi salata noastră super somon.
Ingrediente
- farro sau freekeh 200 g
- stoc de legume
- somon bucata de 500 g
- pasta de harissa 2 linguri
- frunze de menta a servi
- frunze de salata a servi
ÎMBRACȚIE
- lămâi 2, suc
- chimen măcinat 1 lingura
- ardei iute roșu 1, tocat fin
- mentă un pumn de frunze, tocate marunt
- ulei de masline
Metodă
-
Pasul 1
Gătiți boabele într-un bulion timp de aproximativ 30 de minute, sau până când sunt fragede, apoi scurgeți foarte bine. Puneti intr-un bol si adaugati toate ingredientele pentru dressing cu 3 linguri de ulei de masline. Se condimentează și se amestecă bine, apoi se lasă în timp ce gătiți somonul.
-
Pasul 2
Puneți somonul pe o tavă de copt și ungeți generos cu harissa. Prăjiți timp de 5-6 minute sau până când somonul este fiert. Se răcește puțin apoi se rupe în bucăți mari (aruncând orice piele sau os).
-
Pasul 3
Puneți grăuntele, menta și frunzele de salată pe un platou cu somon, apoi serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 490
- Gras 24g
- Saturate 3.6g
- Carbohidrați 35.5g
- Fibră 1.8g
- Proteină 32g
- Sare 0,3g