Tipul bucătăriei:
Salata sushi cu somon afumat
- serveste 2
- Uşor
Această rețetă de orez sushi și salată de somon afumat la cald este ușor de făcut, gata în mai puțin de 30 de minute și sub 500 de calorii – excelentă pentru prânz sau o cină sănătoasă
Încercați acest orez sushi și salată de somon afumat la cald, apoi consultați mai multe rețete de somon, cum ar fi salata noastră de somon afumat fierbinte cu sos teriyaki.
Ingrediente
- orez sushi 100 g
- orez vin Oțet 2 linguri
- zahăr tos auriu 2 linguri
- sos de soia 1 lingura
- morcov 1 mare, mărunțit
- ridichi 8, feliate
- ceapa rosie 1/4, feliate
- edamame sau fasole 50 g, albite si scurse
- somon afumat la cald 150 g, fulgi în bucăți mari
- seminte de susan negre sau albe pentru stropire
Metodă
-
Pasul 1
Spălați orezul pentru sushi în apă, apoi scurgeți-l și repetați de câteva ori pentru a scăpa de niște amidon. Se pune intr-o cratita cu 300 ml apa. Se aduce la fierbere apoi se acopera si se reduce focul. Gatiti 12-15 minute pana se absoarbe apa. Înclinați pe
o farfurie și se răcește. -
Pasul 2
Se încălzește oțetul, zahărul și sosul de soia într-o tigaie mică până când zahărul se topește.
-
Pasul 3
Pune morcovul, ridichea și ceapa într-un castron cu jumătate din amestecul de oțet. Aruncă împreună. Se presară restul peste orez și se amestecă. Aranjați orezul pe farfurii cu legumele murate, edamame și somon și terminați cu semințe de susan.
Informatii nutritionale
- Kcals 488
- Gras 9.6g
- Saturate 1.9g
- Carbohidrați 70,8g
- Fibră 6.3g
- Proteină 26.5g
- Sare 2.9g