Tipul bucătăriei:
Sandviș cu creveți prăjiți
- face 2
- Uşor
Po’ boy este un clasic din New Orleans. Umpluturile prăjite includ somn, stridii și crab cu coajă moale. Ceea ce îl face foarte special este remoulade, un sos condimentat pe bază de maioneză Cajun.
Încercați rețeta noastră de creveți po’ boy, apoi verificați cod po boys, gumbo de creveți și jambalaya de creveți.
Vrei să încerci un proiect de coacere de weekend? Pregătiți-vă baghetele noastre pentru a le folosi pentru acest sandviș cu creveți prăjiți
Ingrediente
- făină simplă 100 g
- Mix de condimente cajun 2 linguri
- pesmet uscat 100 g
- creveți de coajă cruzi 200 g
- ouă 2, bătut
- ulei de arahide pentru prăjit
- baghete 2 mici, prăjite
- salata verde mica 1, mărunțit pentru a servi
REMOULADE
- maioneză 2 linguri
- mustar Dijon 1 lingura
- usturoi ½ cățel, zdrobit
- Tabasco câteva liniuțe
- paprika ½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă ingredientele pentru remoulade și se condimentează bine.
-
Pasul 2
Se amestecă făina cu jumătate din amestecul de condimente cajun și se pune pe o farfurie. Se amestecă pesmetul cu restul amestecului de condimente și se pune pe o altă farfurie.
-
Pasul 3
Înmuiați mai întâi creveții în făină, apoi oul, apoi pesmetul. Încinge 3 cm ulei într-o tigaie mare și lată. Gatiti crevetii un minut pe fiecare parte, pana devin aurii. Scurgeți pe hârtie de bucătărie.
-
Pasul 4
Împărțiți pâinea la ¾. Se unge peste tot cu remoulade si se adauga putina salata verde. Adunați creveții și mâncați.
Informatii nutritionale
- Kcals 1138
- Gras 45,5g
- Saturate 6.3g
- Carbohidrați 132g
- Zaharuri 7g
- Fibră 4.7g
- Proteină 47,6g
- Sare 3.9g