Skip to content

Tipul bucătăriei:

1816

Sardine cu chermoula

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această chermoula proaspătă, plină de aromă, se potrivește perfect cu sardinele cu harissa picant (care este acum disponibilă la majoritatea supermarketurilor mai mari). Chermoula este o marinată folosită foarte mult în bucătăria marocană.


Încearcă această rețetă de sardine cu chermoula, apoi verifică sardinele la grătar, spaghetele cu sardine, sardinele pe pâine prăjită și mai multe rețete de sardine.

Ingrediente

  • sardine 12, solzit și eviscerat
  • harissa 2-3 linguri, pentru a servi

chermoula

  • mentă grămadă mică
  • coriandru ciorchine mare
  • ceapa rosie 1 mic, decojit și tăiat în sferturi
  • usturoi 3 cuișoare, decojite
  • chimen măcinat 1 lingura
  • ardei iute roșu 1, tăiate în lungimi scurte
  • lămâie ½, suc
  • sare de mare în fulgi 1 lingura
  • ulei de masline 7 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Mai întâi, faceți chermoula. Luați frunzele de pe tulpinile de mentă, dar lăsați coriandrul întreg. Puneți ambele într-un robot de bucătărie împreună cu ceapa, usturoiul, semințele de chimen, ardeiul iute și sucul de lămâie. Stropim cu sare si adaugam uleiul de masline.

  • Pasul 2

    Amestecați până când amestecul este bine amestecat și aproape cremos ca textură. Poate fi necesar să scoateți capacul și să împingeți amestecul în jos de câteva ori cu o spatulă până când obțineți consistența potrivită.

  • Pasul 3

    Tăiați capul fiecărei sardine și tăiați aripioarele. Puneți fiecare sardină pe burta deschisă și apăsați ușor pe spate pentru a slăbi coloana vertebrală. Întoarceți-vă și ridicați ușor coloana vertebrală și oasele coastelor până la coadă, folosind un cuțit mic dacă este deosebit de încăpățânat. Puneți fileurile de sardine deschise plat într-un vas puțin adânc și acoperiți cu chermoula. Întoarceți pentru a acoperi de câteva ori, apoi acoperiți și răciți timp de aproximativ o oră.

  • Pasul 4

    Ridicați sardinele pe rând din marinadă, netezind orice exces, glisând degetele pe lungimea fiecărui pește. Gatiti peste un gratar incins timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Alternativ, folosiți o tigaie mare, încinsă, antiaderentă, unsă ușor cu puțin ulei. Gatiti in loturi, incepand cu pielea in jos, timp de aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc frumos si se carbonizeaza pe alocuri. Se unsează cu harissa și se servește cu puțină salată în stil marocan (făcută din salată iceberg, roșii, ceapă și măsline și îmbrăcată cu puțin mai mult chimen, ulei de ardei iute și lămâie).

Informatii nutritionale

  • Kcals 486
  • Gras 36.1g
  • Carbohidrați 2.5g
  • Fibră 0,3g
  • Proteină 38g
  • Sare 0,81g
#Sardine #chermoula
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *