Tipul bucătăriei:
Sashimi
- serveste 2
- Puțin efort
Puteți folosi practic orice pește pentru sashimi, dar două dintre cele mai populare sunt somonul și bucățile mai grase de ton. Peștele trebuie să fie extrem de proaspăt. Un vânzător de pește japonez specializat ar putea oferi fileuri gata de sashimi, așa că tot ce trebuie să faceți este să le feliați. În caz contrar, cereți vânzătorului dvs. de pește fileuri lungi de cel puțin 3 cm grosime, apoi tăiați-le în blocuri de 5 cm lățime și 2 cm grosime.
Ingrediente
- ton sau somon de calitate sashimi aproximativ 150 g de persoană
- wasabi
- Sos de soia japonez
- ghimbir murat
- mooli (ridiche albă) 1, spiralat sau mărunțit
- frunze de shiso sau micro frunze pentru decorare
Metodă
-
Pasul 1
Pasul 1
Chiar înainte de a fi gata de mâncare, feliați fileul, contra bobului, în dreptunghiuri mici de aproximativ 2 cm grosime. Tehnica este să țineți peștele ferm cu o mână, să poziționați cuțitul lângă degete pentru a face o felie contra bob și să trageți cuțitul de la bază la vârf dintr-o singură lovitură. Serviți cu acompaniamente, folosind frunzele pentru decorare.
Informatii nutritionale
- Kcals 204
- Gras 6.9g