Tipul bucătăriei:
Scoici cu piure de nucă și unt de salvie
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă de scoici cu piure de nucă și unt de salvie este un început ușor, dar impresionant. Ne poți mulțumi mai târziu
Ingrediente
- dovleac 400 g
- ulei de masline
- stoc o stropire
- frunze de salvie câțiva
- unt un buton
- scoici 12
- nuci de pin prăjită, a servi
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați dovleceii în bucăți, frecați cu puțin ulei de măsline și condimente și coaceți timp de 30-40 de minute la 180C/ventilator 160C/gaz 6 până se înmoaie cu adevărat. Se amestecă într-un robot de bucătărie sau un blender cu un strop de bulion până se omogenizează, apoi se cerne, se asezonează și se păstrează la cald. Sfârâie câteva frunze de salvie în puțin unt până devin crocante.
-
Pasul 2
Se usucă scoicile pe niște hârtie de bucătărie, se condimentează pe ambele părți, apoi se încălzește puțin ulei într-o tigaie tare și, când este foarte fierbinte, se adaugă scoicile cel mult 1-2 minute pe fiecare parte. Serviți scoicile pe o grămadă de piure, stropiți cu unt de salvie și împrăștiați peste niște nuci de pin prăjite.