Tipul bucătăriei:
Scoici cu praz carbonizat și busuioc
- serveste 2
- Uşor
Gătiți scoici pentru o masă specială pentru doi. Doar cinci ingrediente; praz, scoici, ulei, busuioc și roșii cherry și durează 30 de minute de la început până la sfârșit
Ingrediente
- pui de praz 6
- ulei de masline 100 ml
- busuioc o gramada
- scoici 10, curățate și icre lăsate dacă vă plac
- roșii cherry 10, înjumătățit
Metodă
-
Pasul 1
Frecati prazul cu putin ulei, apoi puneti la gratar timp de 10 minute pana se rumeneste foarte bine pe exterior. Puneți-le într-un vas, acoperiți-le strâns cu folie și puneți deasupra un șervețel pentru a continua să se gătească la căldura reziduală.
-
Pasul 2
Se amestecă frunzele de busuioc cu suficient ulei pentru a da un dressing gros și închis la culoare.
-
Pasul 3
Ungeți scoicile cu ulei și asezonați-le bine. Încinge o tigaie până este foarte fierbinte, apoi prăjește scoici pe fiecare parte câteva minute până devin rumene și crocante. Scoateți stratul exterior de piele de pe fiecare praz. Împărțiți-le în 2 farfurii, adăugați la fiecare 5 scoici și 10 jumătăți de roșii cherry. Se pune peste dressingul cu ulei de busuioc pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 359
- Gras 31.1g
- Carbohidrați 6.7g
- Fibră 3.4g
- Proteină 11.1g
- Sare 0,8g