Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de scoici prăjiți la tigaie cu praz carbonizat

Scoici cu praz carbonizat și busuioc

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Gătiți scoici pentru o masă specială pentru doi. Doar cinci ingrediente; praz, scoici, ulei, busuioc și roșii cherry și durează 30 de minute de la început până la sfârșit


Ingrediente

  • pui de praz 6
  • ulei de masline 100 ml
  • busuioc o gramada
  • scoici 10, curățate și icre lăsate dacă vă plac
  • roșii cherry 10, înjumătățit

Metodă

  • Pasul 1

    Frecati prazul cu putin ulei, apoi puneti la gratar timp de 10 minute pana se rumeneste foarte bine pe exterior. Puneți-le într-un vas, acoperiți-le strâns cu folie și puneți deasupra un șervețel pentru a continua să se gătească la căldura reziduală.

  • Pasul 2

    Se amestecă frunzele de busuioc cu suficient ulei pentru a da un dressing gros și închis la culoare.

  • Pasul 3

    Ungeți scoicile cu ulei și asezonați-le bine. Încinge o tigaie până este foarte fierbinte, apoi prăjește scoici pe fiecare parte câteva minute până devin rumene și crocante. Scoateți stratul exterior de piele de pe fiecare praz. Împărțiți-le în 2 farfurii, adăugați la fiecare 5 scoici și 10 jumătăți de roșii cherry. Se pune peste dressingul cu ulei de busuioc pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 359
  • Gras 31.1g
  • Carbohidrați 6.7g
  • Fibră 3.4g
  • Proteină 11.1g
  • Sare 0,8g
#Scoici #praz #carbonizat #și #busuioc
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *