Tipul bucătăriei:
Scoici cu sos rapid XO
- servește 2
- Uşor
Dă drumul acestor scoici, acestea vin cu un sos XO rapid și înțepător. Sosul XO provine din Hong Kong și este preparat în mod tradițional cu creveți uscați și scoici. Le-am înlocuit cu pasta de creveți, care este disponibilă în toate supermarketurile mari
Ingrediente
- moluște comestibile 1 kg, curățat
- shoaxing vin de orez 50 ml
- coriandru o grămadă mică, tocată mărunt
SOS DE XO
- ulei vegetal 50 ml
- prosciutto 3 felii, mărunțite mărunt
- șalotă 1, tăiat cubulețe
- usturoi 3 cuișoare, tocate mărunt
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată mărunt
- fulgi de chilli uscat 1 lingură
- pasta de creveti 1 linguriță
- sos de soia 1 lingură
- zahăr brun moale 1 lingură
A SERVI
- pâine
Metodă
-
Pasul 1
Pentru sosul XO, puneți uleiul vegetal, prosciutto și șalotă într-o tigaie și prăjiți timp de 8-10 minute până când este crocant. Adăugați usturoiul, ghimbirul, fulgii de chilli și pasta de creveți și gătiți timp de 2 minute, apoi adăugați soia și zahărul și fierbeți ușor timp de 5-10 minute.
-
Pasul 2
Încălziți o tigaie mare și dați vârful în scoici și vin de orez shaoxing. Puneți un capac și gătiți timp de 3-4 minute, agitând tigaia în mod regulat, până când majoritatea scoicilor s-au deschis. Se toarnă sosul XO și se gătește 1 minut sau până când toate scoicile s-au deschis (aruncați orice scoici nedeschise). Presărați coriandru și lingura într-un vas de servire. Se servește cu pâine pentru ștergerea sucurilor.
Informatii nutritionale
- Kcals 464
- Gras 30.3g
- Saturează 3.1g
- Carbohidrați 18.3g
- Zaharuri 12.6g
- Fibră 2.8g
- Proteină 28.2g
- Sare 5.2g