Tipul bucătăriei:
Scoici în unt de usturoi cu pâine de pătrunjel cu sodă
- servește 2
- Uşor
Scoicile sunt în sezon din septembrie până în aprilie – această rețetă ușoară le împerechează cu unt de usturoi și pâine de sodă crustă de casă
Ingrediente
- unt nesarat 100g
- usturoi 3 cuișoare, tocate mărunt
- vin alb un strop bun
- moluște comestibile 1 kg
- patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, tocată aproximativ
PÂINE DE SODĂ
- făină tare de pâine albă 250g
- faina integrala de spelta 250g
- patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, tocată mărunt
- bicarbonat de sodiu 1 linguriță
- sare de mare 1 linguriță
- zer 400 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Pentru pâine, amestecați împreună făinurile, pătrunjelul, bicarbul și sarea într-un castron mare, apoi amestecați zeama pentru a forma un aluat. Se modelează în formă rotundă și se pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Făinați ușor un cuțit mare și folosiți-l pentru a împinge o cruce adâncă în vârful aluatului. Se coace la cuptor timp de 35-40 de minute sau până când se întunecă și se coc. Ar trebui să se simtă gol când este atins în partea de jos. Se răcește pe o grătar până se încălzește.
-
Pasul 2
Se topește untul într-o tigaie mare cu capac și se fierbe usturoiul timp de 2 minute, apoi se încarcă vinul și scoicile, se pune capacul și se fierbe 2-3 minute, agitând din când în când tigaia până se deschid toate scoicile . Se amestecă pătrunjelul, apoi se răstoarnă în boluri și se servește cu pâinea caldă cu sodă.
Informatii nutritionale
- Kcals 752
- Gras 44,7g
- Saturează 26.6g
- Carbohidrați 44.2g
- Zaharuri 3g
- Fibră 3.7g
- Proteină 40.5g
- Sare 4.6g