Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de scoici cu unt de usturoi cu paine de sodiu

Scoici în unt de usturoi cu pâine de pătrunjel cu sodă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Scoicile sunt în sezon din septembrie până în aprilie – această rețetă ușoară le împerechează cu unt de usturoi și pâine de sodă crustă de casă


Ingrediente

  • unt nesarat 100g
  • usturoi 3 cuișoare, tocate mărunt
  • vin alb un strop bun
  • moluște comestibile 1 kg
  • patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, tocată aproximativ

PÂINE DE SODĂ

  • făină tare de pâine albă 250g
  • faina integrala de spelta 250g
  • patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, tocată mărunt
  • bicarbonat de sodiu 1 linguriță
  • sare de mare 1 linguriță
  • zer 400 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Pentru pâine, amestecați împreună făinurile, pătrunjelul, bicarbul și sarea într-un castron mare, apoi amestecați zeama pentru a forma un aluat. Se modelează în formă rotundă și se pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Făinați ușor un cuțit mare și folosiți-l pentru a împinge o cruce adâncă în vârful aluatului. Se coace la cuptor timp de 35-40 de minute sau până când se întunecă și se coc. Ar trebui să se simtă gol când este atins în partea de jos. Se răcește pe o grătar până se încălzește.

  • Pasul 2

    Se topește untul într-o tigaie mare cu capac și se fierbe usturoiul timp de 2 minute, apoi se încarcă vinul și scoicile, se pune capacul și se fierbe 2-3 minute, agitând din când în când tigaia până se deschid toate scoicile . Se amestecă pătrunjelul, apoi se răstoarnă în boluri și se servește cu pâinea caldă cu sodă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 752
  • Gras 44,7g
  • Saturează 26.6g
  • Carbohidrați 44.2g
  • Zaharuri 3g
  • Fibră 3.7g
  • Proteină 40.5g
  • Sare 4.6g
.
#Scoici #în #unt #usturoi #pâine #pătrunjel #sodă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *