Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de scoici la grătar cu „Nduja Butter”

Scoici la grătar cu unt ‘nduja

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6
  • Uşor

Începeți cina de Crăciun cu o explozie și serviți aceste scoici condimentate, aromate, în cochilii lor


Așezați scoicile pe grămezi mici de sare de piatră pentru stabilitate la grătar.

Ingrediente

  • ‘nduja 75g, vezi notele de mai jos
  • unt nesarat 75g, înmuiat
  • echalion șalotă ½, tocat mărunt
  • oțet de sherry 2 linguri
  • coriandru o mână mică, tocată aproximativ
  • scoici în jumătate de coajă 6 mari

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți ‘nduja într-o tigaie mică rece și rupeți-o cu partea din spate a unei linguri la foc mediu, până când grăsimea sa s-a redus și este destul de netedă. Se răcește apoi se pune într-un castron cu untul înmuiat și se amestecă foarte bine. Se răcește timp de 5 minute pentru a se lăsa ușor, apoi se răstoarnă în hârtie de copt, se formează într-un cârnat și se răsucește capetele pentru a strânge. Se răcește până la fermitate.

  • Pasul 2

    Într-un castron mic, amestecați șalotă, oțet și coriandru cu puțin condiment.

  • Pasul 3

    Încălziți grătarul la mare. Puneți scoicile în coji pe o foaie mare de copt, apoi puneți o felie groasă de unt ‘nduja deasupra fiecăruia. Se lasă la grătar timp de 5 minute până când untul clocotește și scoicile sunt ușor caramelizate.

  • Pasul 4

    Se servește cu oțet, ierburi și amestec de șalotă lingură deasupra.

Informatii nutritionale

  • Kcals 166
  • Gras 16.6g
  • Saturează 9g
  • Carbohidrați 1.4g
  • Zaharuri 0,5g
  • Fibră 0,1g
  • Proteină 2.8g
  • Sare 0,6g
.
#Scoici #grătar #unt #nduja
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast