Tipul bucătăriei:

Scoici la grătar cu unt ‘nduja
- servește 6
- Uşor
Începeți cina de Crăciun cu o explozie și serviți aceste scoici condimentate, aromate, în cochilii lor
Așezați scoicile pe grămezi mici de sare de piatră pentru stabilitate la grătar.
Ingrediente
- ‘nduja 75g, vezi notele de mai jos
- unt nesarat 75g, înmuiat
- echalion șalotă ½, tocat mărunt
- oțet de sherry 2 linguri
- coriandru o mână mică, tocată aproximativ
- scoici în jumătate de coajă 6 mari
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ‘nduja într-o tigaie mică rece și rupeți-o cu partea din spate a unei linguri la foc mediu, până când grăsimea sa s-a redus și este destul de netedă. Se răcește apoi se pune într-un castron cu untul înmuiat și se amestecă foarte bine. Se răcește timp de 5 minute pentru a se lăsa ușor, apoi se răstoarnă în hârtie de copt, se formează într-un cârnat și se răsucește capetele pentru a strânge. Se răcește până la fermitate.
-
Pasul 2
Într-un castron mic, amestecați șalotă, oțet și coriandru cu puțin condiment.
-
Pasul 3
Încălziți grătarul la mare. Puneți scoicile în coji pe o foaie mare de copt, apoi puneți o felie groasă de unt ‘nduja deasupra fiecăruia. Se lasă la grătar timp de 5 minute până când untul clocotește și scoicile sunt ușor caramelizate.
-
Pasul 4
Se servește cu oțet, ierburi și amestec de șalotă lingură deasupra.
Informatii nutritionale
- Kcals 166
- Gras 16.6g
- Saturează 9g
- Carbohidrați 1.4g
- Zaharuri 0,5g
- Fibră 0,1g
- Proteină 2.8g
- Sare 0,6g