Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Siu Mai

Siu mai dumplings

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Găluștele Siu Mai sau Shumai sunt un fel de mâncare popular în meniurile dim sum. Amestecul de creveți, carne de porc și ghimbir este atât autentic, cât și plin de aromă.


Faceți aceste siu mai ca parte a unui meniu dim sum, apoi verifică-ne găluște chinezeștigăluște de porc și găluște din supă chinezească. Avem și multe altele Rețete chinezești.

Această rețetă de siu mai folosește împachetări wonton pentru a crea pachetul, dar dacă nu le găsiți, înfășurați amestecul în frunze mici de salată Little Gem (deci arată ca un rulou cu capetele înfipte).

Ingrediente

  • creveți cruzi 100 g, decojite și devenate
  • carne de porc tocata 100 g
  • castane de apă 3, tocate fin
  • ceapa primavara 1, feliate fin
  • ghimbir decojite și tocate mărunt pentru a face ½ linguriță
  • sos de soia usor 1 lingura
  • Shaoxing (shao-hsing) vin de orez sau sherry uscat 1 lingura
  • ulei de susan 1 lingura
  • piper alb măcinat o ciupitura
  • ambalaje wonton 24

sos de scufundare

  • sos de soia usor 1 lingura
  • mirin 1 lingura
  • ulei de susan 1 lingura
  • orez vin Oțet 1 lingura
  • coriandru 1 lingurita, tocata
  • ardei iute roșu ½, feliate fin

Metodă

  • Pasul 1

    Creveții se toacă mărunt și se amestecă cu carnea de porc, castane de apă, ceapa primăvară, ghimbir, sos de soia, vin de orez, ulei de susan și piper. Puneți lingurițe rotunjite de umplutură în centrul fiecărui înveliș wonton și umeziți ușor marginile cu apă. Strângeți colțurile și sigilați pentru a forma găluște ca o pungă. Acoperiți până când aveți nevoie de ele.

  • Pasul 2

    Unge ușor baza a două tăvi de bambus pentru aburi (dacă ai doar una, fă asta în două reprize). Aranjați găluștele în tăvile pentru aburi. Așezați o foaie dublă de hârtie de bucătărie deasupra și închideți cu cleme. Se toarnă câțiva centimetri de apă într-un wok și se aduce la fierbere. Pune cuptorul cu aburi într-un wok, asigurându-te că apa nu atinge baza, timp de 5-6 minute sau până când găluștele sunt fierte. Amestecați toate ingredientele pentru sos și serviți cu găluște.

Informatii nutritionale

  • Kcals 150
  • Gras 3.6g
  • Carbohidrați 20.8g
  • Fibră 0,7g
  • Proteină 9.7g
  • Sare 1.5g
#Siu #mai #dumplings
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *