Skip to content

Tipul bucătăriei:

Farfurie cu fileuri Skrei pe pat de scoici si chorizo ​​in sos de rosii

Skrei cu chorizo ​​afumat și sos de scoici

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Această rețetă de skrei cu chorizo ​​afumat și sos de scoici face o masă ușoară, dar impresionantă, la mijlocul săptămânii, care este gata în doar 30 de minute


Ingrediente

  • skrei 2 fileuri de aproximativ 150 g fiecare
  • ulei de masline
  • chorizo 100 g, tăiate cubulețe
  • usturoi 1 cuișoare, feliat fin
  • vin alb 100 ml
  • roșii cherry la conserva ½ tavă de 400 g
  • moluște comestibile 300 g
  • pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată
  • lămâie ½, cu coajă

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Condimentează skrei, stropește cu ulei apoi înfășoară fiecare file în hârtie de copt sau folie. Coaceți la cuptor timp de 15 minute, până când sunt fierte.

  • Pasul 2

    Încinge 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie. Adăugați chorizo-ul și gătiți până devine crocant. Se amestecă usturoiul și se fierbe timp de un minut, apoi se adaugă vinul și se face bule timp de 2 minute.

  • Pasul 3

    Se amestecă roșiile, apoi se fierbe timp de 10 minute. Adăugați scoici și acoperiți până când toate scoicile s-au deschis.

  • Pasul 4

    Turnați scoicile și sosul în boluri calde și puțin adânci. Scoateți pielea de pe skrei copt și așezați-l deasupra. Terminați cu un strop de pătrunjel și coajă de lămâie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 440
  • Gras 19.4g
  • Saturate 6.5g
  • Carbohidrați 8.5g
  • Proteină 49.3g
  • Sare 3.2g
.
#Skrei #chorizo #afumat #și #sos #scoici
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *