Tipul bucătăriei:
Skrei cu chorizo afumat și sos de scoici
- serveste 2
- Puțin efort
Această rețetă de skrei cu chorizo afumat și sos de scoici face o masă ușoară, dar impresionantă, la mijlocul săptămânii, care este gata în doar 30 de minute
Ingrediente
- skrei 2 fileuri de aproximativ 150 g fiecare
- ulei de masline
- chorizo 100 g, tăiate cubulețe
- usturoi 1 cuișoare, feliat fin
- vin alb 100 ml
- roșii cherry la conserva ½ tavă de 400 g
- moluște comestibile 300 g
- pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată
- lămâie ½, cu coajă
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Condimentează skrei, stropește cu ulei apoi înfășoară fiecare file în hârtie de copt sau folie. Coaceți la cuptor timp de 15 minute, până când sunt fierte.
-
Pasul 2
Încinge 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie. Adăugați chorizo-ul și gătiți până devine crocant. Se amestecă usturoiul și se fierbe timp de un minut, apoi se adaugă vinul și se face bule timp de 2 minute.
-
Pasul 3
Se amestecă roșiile, apoi se fierbe timp de 10 minute. Adăugați scoici și acoperiți până când toate scoicile s-au deschis.
-
Pasul 4
Turnați scoicile și sosul în boluri calde și puțin adânci. Scoateți pielea de pe skrei copt și așezați-l deasupra. Terminați cu un strop de pătrunjel și coajă de lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 440
- Gras 19.4g
- Saturate 6.5g
- Carbohidrați 8.5g
- Proteină 49.3g
- Sare 3.2g