Tipul bucătăriei:
Soia și somon curat cu melasă
- serveste 15
- Uşor
Faceți acest somon curat impresionant cu o zi sau două înainte de servire. Amestecul dulce, sărat și amar creează un inel negru minunat în jurul somonului. Când este gata, feliați subțiri și serviți ca sushi, sau cu covrigi cu cremă de brânză
Preparați acest somon de soia și melasă, apoi verificați somonul curat cu afine, sfecla roșie și somonul și sandvișurile sushi cu somon.
Ingrediente
- somon 1 parte (aproximativ 1 kg), pe piele și cu oase
- melasă neagră 200 g
- sare de mare grosieră 200 g
- sos de soia 150 ml
- ghimbir 100g, decojite si ras fin
- tei 3, zestă
- seminte de coriandru 2 linguri, prăjite și zdrobite
Metodă
-
Pasul 1
Puneți somonul într-un recipient sau într-o tavă suficient de mare încât somonul să poată rămâne plat, dar să poată încăpea în frigider. Tapetați tava cu o bucată de hârtie de copt suficient de mare pentru a se putea plia și înveli complet somonul.
-
Pasul 2
Puneți melasă în bolul unui blender cu sare, soia, ghimbir, coaja de lămâie și semințele de coriandru și amestecați pentru a se combina. Turnați jumătate din amestec în recipient, apoi puneți deasupra somonul, cu pielea în sus. Împingeți somonul plat pentru a vă asigura că întreaga suprafață este în contact cu amestecul. Turnați cura rămasă peste somon, apoi aduceți hârtia de copt în sus și în jurul somonului pentru a-l înveli. Răciți timp de 36-48 de ore, în funcție de grosimea fileului.
-
Pasul 3
Desfaceți somonul și clătiți ușor sub jet de apă rece pentru a îndepărta excesul de cura. Se usucă cu hârtie de bucătărie. Tăiați felii subțiri și serviți ca sushi, peste un bol de poke, ca parte a unui bufet sau pe un bagel cu brânză moale amestecată cu suc de lămâie și frunze de coriandru.
Informatii nutritionale
- Kcals 150
- Gras 10g
- Saturate 1.8g
- Carbohidrați 1.1g
- Zaharuri 1g
- Fibră 0,2g
- Proteină 13.7g
- Sare 1.4g