Tipul bucătăriei:
Soiul aburit de dorată cu ghimbir și ceapă de primăvară
- servește 2
- Uşor
Oferiți doratei dvs. un lift parfumat cu ghimbir proaspăt, sos de soia, ardei iute roșu și ceapă de primăvară. Această rețetă este cel mai bine făcută într-un abur, dar este ușor de gătit fără una
Încercați rețeta noastră de file de dorată, apoi verificați întreaga noastră rețetă de dorată. Dacă nu puteți apuca de dorată, atunci orice pește alb fără piele va funcționa perfect. Dacă nu aveți vin shaoxing, atunci sherry uscat, vermut sau vin alb vor funcționa la fel de bine.
Ingrediente
- ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, ½ felii, ½ mărunțite
- coriandru o grămadă mică, tulpini și frunze rezervate
- fileuri de dorată fără piele 2 mari
- sos negru de soia 2 linguri
- vin shaoxing 2 linguri
- zahăr pudră 1 linguriță
- ceapa verde 3, tăiate în bucăți de 5cm, apoi mărunțite
- ardei iute roșu ½, însămânțat și feliat subțire
- usturoi 2 cuișoare, feliate subțire
- ulei vegetal 2 linguri
- orez gătit cu cereale lungi, basmati sau iasomie a servi
- legume verzi aburite a servi
Metodă
-
Pasul 1
Puneți două linii de felii de ghimbir cu tulpini de coriandru deasupra pe o placă mică rezistentă la căldură. Puneți farfuria într-un abur de bambus de pe plită (consultați notele bucătarului de mai jos pentru o metodă alternativă de gătit). Așezați fileurile de pește deasupra și condimentați. Se amestecă împreună sosul de soia, vinul și zahărul, apoi se toarnă și se împrăștie peste ghimbir mărunțit, ceapă de primăvară, ardei iute roșu și usturoi. Puneți aburiul peste o tigaie cu apă la foc mic, acoperiți cu capacul și gătiți timp de 6-8 minute sau până când peștele este doar gătit.
-
Pasul 2
Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie până sclipeți. După ce peștele este fiert, scoateți capacul și turnați cu grijă uleiul fierbinte peste ceapă de primăvară, ghimbir și pește. Serviți cu orez alb aburit și legume verzi.
Informatii nutritionale
- Kcals 331
- Gras 17g
- Saturează 0,8g
- Carbohidrați 7.5g
- Zaharuri 6.2g
- Fibră 1.1g
- Proteină 36,5g
- Sare 2.6g