Skip to content

Tipul bucătăriei:

Somon afumat cu ceai cu castraveți și lămâie

Somon afumat cu ceai cu castraveți și lămâie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Puțin efort

Afumarea ceaiului propriul pește este mult mai ușor decât ți-ai imagina. Earl Grey adaugă o aromă minunată, dar dacă ești un adevărat iubitor de fum, încearcă lapsang souchong


Ingrediente

  • partea de somon 1 mare, fără piele
  • frunze de ceai Earl Grey 100 g, plus un praf
  • orez alb 500 g (folosește cel mai ieftin disponibil)
  • zahăr ușor muscovado 100 g
  • maioneză 300 ml

Salată

  • ceapa alba 1 mic, feliat foarte fin
  • lămâi 3, zestă
  • castraveți 2, decojite
  • ulei de rapita
  • otet de vin alb 1 lingura
  • zahăr tos auriu 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tapetează o tavă de prăjire (suficient de mare pentru a se potrivi somonului) cu o foaie uriașă de folie care atârnă pe ambele părți – va acționa ca un cort pentru a etanșa în jurul somonului, deci asigurați-vă că va fi suficient de mare pentru a o acoperi la sfârșit. Se amestecă ceaiul, orezul crud și zahărul și se întinde pe folie. Îndoiți încă câteva straturi de folie într-o foaie rezistentă, care se va potrivi în interiorul formei, deasupra amestecului de ceai. Înfășurați foaia de folie rezistentă în hârtie de copt și folosiți o frigărui pentru a face multe găuri peste tot.

  • Pasul 2

    Așezați tava peste plită până când amestecul de ceai începe să fumeze (sau, dacă nu puteți pune tava pe plită, turnați amestecul de orez într-o tigaie pentru a se încălzi), apoi așezați stratul de folie/hârtie înțepat. deasupra ceaiului. Așezați fileul de somon pe stratul găurit și pliați părțile laterale ale foii originale de folie pentru a face un cort peste tot lotul – sigilând frunzele de ceai afumat și somonul în același pachet.

  • Pasul 3

    Se coace la cuptor pentru 30 de minute, apoi se lasa la racit in interiorul pachetului pentru inca 25 de minute. Dacă faceți acest lucru înainte, lăsați-l la rece până când este gata de servire.

  • Pasul 4

    Amestecați coaja de lămâie în maioneză, astfel încât să fie gata de servit, apoi faceți salata. Puneți ceapa tăiată felii într-o sită. Fierbeți fierbătorul și turnați-l încet peste ceapa tăiată felii – acest lucru le va face aroma mai blândă. Acoperiți și coadă lămâile, apoi folosiți un cuțit mic și ascuțit pentru a tăia miezul din fiecare înainte de a le tăia în rondele foarte subțiri. Tăiați și capetele castraveților, apoi tăiați în 4 lungimi egale. Folosiți un miez de mere pentru a îndepărta cele mai semințe părți din mijloc ale bucăților de castraveți, apoi feliați subțiri și amestecați cu lămâile feliate, ceapa, uleiul, oțetul și zahărul tos.

  • Pasul 5

    Pentru a servi, întindeți salata pe un platou mare și puneți deasupra somonul. Adăugați maiaua, câteva furculițe mari și linguri pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 451
  • Gras 39.2g
  • Saturate 5.9g
  • Carbohidrați 2.6g
  • Fibră 1g
  • Proteină 21.5g
  • Sare 0,8g
#Somon #afumat #ceai #castraveți #și #lămâie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *