Tipul bucătăriei:
Somon afumat fierbinte, creson dublu și platou de salată de cartofi
- serveste 8
- Puțin efort
Acest platou colorat, cu fulgi de somon afumat, ouă de prepeliță și acoperit cu un sos de muștar cu miere, va servi o mulțime de 8 persoane.
Încercați acest platou de somon și cartofi afumat la cald, apoi verificați salata noastră de somon afumat fierbinte, salata de cartofi noi și salata niçoise.
Ingrediente
- mustar integral 1 lingura
- miere limpede 1 lingura
- oțet de cidru 3 linguri
- ulei de masline 8 linguri
- cartofi de salata 400 g
- Fasole verde mână
- ouă de prepeliță 12
- somon afumat 350 g, fulgi
- ceapa verde 5
- avocado 2
- nasturel 200 g
- cicoare 1
- creson de muştar mână
Metodă
-
Pasul 1
Bateți 1 linguriță de muștar integral cu 1 linguriță de miere limpede, 3 linguri de oțet de cidru și 8 linguri de ulei de măsline cu niște condimente. Gatiti 400 g de cartofi de salata in apa clocotita pana se inmoaie. Scurgeți apoi feliați odată ce s-a răcit ușor.
Se fierbe o mână de fasole verde în apă clocotită până când este fiert, se scurge, apoi se împrospătează în apă rece. Gatiti 12 oua de prepelita timp de 3 minute. Scurgeți, treceți sub apă rece, apoi curățați și tăiați în jumătate.
Fulgi 350 g fileuri de somon afumat fierbinte în bucăți mari. Tăiați 5 cepe de primăvară și 2 avocado.
-
Pasul 2
Peste un platou se împrăștie 200 g de nasturel și frunzele de la 1 cap de cicoare. Împrăștiați mai multe pumni odată din toate celelalte ingrediente, astfel încât acestea să fie distribuite uniform.
Stropiți peste dressing, apoi împrăștiați peste o mână de creson de muștar.