Skip to content

Tipul bucătăriei:

14812

Somon afumat la ghiveci

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Acest pateu minunat, ușor, în stil rillete, combină somonul proaspăt cu afumatul pentru a adăuga o profunzime reală a aromei. Untul limpezit sigilează vasele, astfel încât acestea să poată fi făcute cu o zi sau două înainte – tocmai lucrul potrivit pentru o petrecere de Crăciun. Această rețetă a fost inspirată de HIX bar.


Ingrediente

  • fileuri de somon fără piele 300 g
  • unt 100 g
  • lămâi 2
  • smantana 100 g
  • somon afumat 150 g, tăiate cubulețe
  • boabe de piper roz 1 lingura
  • pâine prăjită a servi
  • frunze de iarnă o mână, să servească

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Aliniază fileurile de somon proaspăt pe o foaie mare de folie și pune deasupra 50 g de unt. Tăiați o jumătate de lămâie și puneți feliile printre pește, apoi asezonați totul cu puțină sare. Strângeți părțile laterale ale foliei pentru a le sigila într-un colet, așezați-vă pe o foaie de copt și coaceți la cuptor timp de 10 minute. Opriți cuptorul și lăsați peștele neatins încă 20 de minute, până când este fiert și se descuamează.

  • Pasul 2

    Desfaceți cu grijă folia și turnați toate sucurile și untul topit într-un castron mare. Scoateți feliile de lămâie. Adăugați somonul fiert, împreună cu smântâna, și sucul și coaja de la jumătatea de lămâie rămasă. Se amestecă folosind o furculiță pentru a rupe peștele până când este fină ca textură. Se amestecă somonul afumat și se condimentează cu mai multă sare și piper alb după gust.

  • Pasul 3

    Împărțiți amestecul între borcane individuale sau câteva borcane mai mari și neteziți suprafața. Topiți ușor untul rămas într-o tigaie cu boabele de piper roz. Lăsați untul să se stabilească timp de un minut, astfel încât solidele mai albe să se scufunde în fund. Tăiați mărunt lămâia rămasă și așezați câte o felie deasupra fiecărui borcan, apoi puneți deasupra untul galben topit și boabele de piper pentru a le acoperi complet (s-ar putea să aveți nevoie de mai mult unt, în funcție de borcane).

    Se răcește, apoi se răcește timp de cel puțin 2 ore până se fixează. Pentru a servi, întindeți direct din borcane pe pâine prăjită fierbinte, cu o mână de frunze în lateral.

Informatii nutritionale

  • Kcals 432
  • Gras 35.6g
  • Carbohidrați 2.1g
  • Proteină 25.9g
  • Sare 2.3g
#Somon #afumat #ghiveci
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *