Skip to content

Tipul bucătăriei:

1708

Somon afumat și prăjituri de cartofi dulci

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Cartofii dulci reprezintă o alternativă sănătoasă și cu IG scăzut la cartofii obișnuiți. Folosiți-l pentru a face aceste prăjituri de pește cu somon afumat ușor – îmbinate cu ghimbir și coriandru pentru o actualizare modernă.


Ingrediente

  • cartofi dulci 900 g, decojite și tăiate în bucăți mici
  • ulei de masline
  • file de somon ușor afumat 450g
  • praz 250 g, feliate fin
  • rădăcină de ghimbir 40 g, ras
  • unt 25 g
  • capere 1 lingura, scursa si tocata
  • coriandru o mână bună, mărunțită
  • acrișor sau cremă 1 lingura
  • făină simplă pentru praf
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • lămâi 2, tăiate în felii

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Puneti cartofii dulci intr-o tava cu un strop de ulei de masline si asezonati bine. prăjiți până când este foarte moale și doar devine maro auriu pe margini 30 de minute. În timp ce cartofii se prăjesc, asezonați somonul și coaceți la cuptor la aceeași temperatură. Cartofii și peștele ar trebui să gătească aproximativ aceeași perioadă de timp, dar îndepărtați somonul dacă cartofii durează mai mult.

  • Pasul 2

    Puneți prazul și ghimbirul în unt până când se înmoaie – nu le lăsați să se rumenească.

  • Pasul 3

    Odată gătiți, scoateți din cuptor și puneți cartofii într-un castron mare. Folosește un cuțit pentru a le descompune în bucăți mai mici (dar nu le zdrobi).

  • Pasul 4

    Adăugați amestecul de praz și ghimbir, capere și coriandru în bol și amestecați. Scoateți pielea și orice oase mici de pe somon, fulgi peștele, apoi adăugați la restul amestecului. Leagă ingredientele cu smântâna, judecând consistența, care trebuie să fie fermă la atingere, nu lipicioasă. Condimentați din nou și adăugați mai multe condimente, capere, coriandru sau smântână, după gustul dvs.

  • Pasul 5

    Formați amestecul în 8 bile. pudram usor cu faina si presam usor pentru a se aplatiza.

  • Pasul 6

    Se încălzește uleiul și se prăjește cu grijă prăjiturile de pește pe ambele părți până devin rumene și crocante. După ce fiecare s-a gătit, mângâiați cu rulou de bucătărie pentru a absorbi orice exces de ulei. Se stoarce peste lamaie. Se serveste cu salata.

Informatii nutritionale

  • Kcals 317
  • Carbohidrați 23.7g
  • Proteină 16.5g
  • Gras 18.1g
  • Sare 2,95g
  • Fibră 3.1g
#Somon #afumat #și #prăjituri #cartofi #dulci
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *