Skip to content

Tipul bucătăriei:

1035

Somon citric cu ierburi și cartofi zdrobiți de capere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Această rețetă de somon este ușoară ca o plăcintă, marinați somonul cu portocale și lămâi și serviți cu cartofi noi zdrobiți cu capere, muștar de Dijon și busuioc.


Ingrediente

  • somon 2 fileuri fara piele
  • lămâie 1, suc
  • portocale 1, suc
  • ulei de masline
  • cartofi noi 300 g
  • mustar Dijon 1 lingura
  • busuioc ½ buchet mic, tocat
  • capere 1 lingură, clătită și scursă

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Pune somonul într-o pungă de congelator cu jumătate din zeama de lămâie, tot sucul de portocale și 1 lingură ulei de măsline și asezonează bine.

    Lăsați timp de 10 minute, apoi puneți somonul și marinați într-un vas rezistent la cuptor și coaceți timp de 6-8 minute până când sunt gătite.

  • Pasul 2

    Fierbeți cartofii până se înmoaie. Zdrobiți ușor cu 1 lingură ulei de măsline, restul de suc de lămâie, muștar, busuioc și capere. Serviți cu somonul și orice sucuri din vas.

Informatii nutritionale

  • Kcals 479
  • Carbohidrați 27.9g
  • Proteină 31.8g
  • Gras 27.5g
  • Sare 1.14g
  • Saturate 4.7g
  • Fibră 1.7g
#Somon #citric #ierburi #și #cartofi #zdrobiți #capere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *