Tipul bucătăriei:
Somon citric cu ierburi și cartofi zdrobiți de capere
- serveste 2
- Uşor
Această rețetă de somon este ușoară ca o plăcintă, marinați somonul cu portocale și lămâi și serviți cu cartofi noi zdrobiți cu capere, muștar de Dijon și busuioc.
Ingrediente
- somon 2 fileuri fara piele
- lămâie 1, suc
- portocale 1, suc
- ulei de masline
- cartofi noi 300 g
- mustar Dijon 1 lingura
- busuioc ½ buchet mic, tocat
- capere 1 lingură, clătită și scursă
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Pune somonul într-o pungă de congelator cu jumătate din zeama de lămâie, tot sucul de portocale și 1 lingură ulei de măsline și asezonează bine.
Lăsați timp de 10 minute, apoi puneți somonul și marinați într-un vas rezistent la cuptor și coaceți timp de 6-8 minute până când sunt gătite.
-
Pasul 2
Fierbeți cartofii până se înmoaie. Zdrobiți ușor cu 1 lingură ulei de măsline, restul de suc de lămâie, muștar, busuioc și capere. Serviți cu somonul și orice sucuri din vas.
Informatii nutritionale
- Kcals 479
- Carbohidrați 27.9g
- Proteină 31.8g
- Gras 27.5g
- Sare 1.14g
- Saturate 4.7g
- Fibră 1.7g
#Somon #citric #ierburi #și #cartofi #zdrobiți #capere