Tipul bucătăriei:
Somon condimentat cu linte Puy
- serveste 2
- Uşor
Încercați această răsucire interesantă a somonului clasic la grătar. Condimentată cu garam masala și servită cu usturoi și lămâie linte Puy, aceasta este o cină sănătoasă la mijlocul săptămânii.
Ingrediente
- linte Puy 100 g
- lămâie 1, ½ tăiat în felii
- usturoi ½ cățel, zdrobit
- somon sau fileuri 2, fără piele
- garam masala ½ linguriță
- mentă un buchet mic, tocat
- iaurt natural cutie de 150 g
- pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat grosier
Metodă
-
Pasul 1
Fierbeți lintea timp de 15 minute până când se înmoaie. Scurgeți, apoi amestecați cu sucul de lămâie, usturoiul și niște condimente cât sunt încă calde.
Între timp, încălziți grătarul la mare. Pune somonul pe o foaie de copt antiaderentă și stropește cu garam masala. Prăjiți timp de 5 minute până când blatul este auriu și somonul este fiert.
Amesteca jumatate de menta cu iaurtul si asezoneaza. Se amestecă lintea cu restul de mentă și pătrunjelul. Fulgi de somon și amestecați cu lintea. Serviți cu iaurt cu mentă și felii de lămâie.