Tipul bucătăriei:

Rețetă ușoară de somon la cuptor cu sparanghel

Somon copt cu nucă de cocos

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Uşor

O combinație de arome în stil thailandez de lămâie, ardei iute și var oferă acestei mese simple de somon la cuptor un aspect proaspăt și aromat


Încercați această coacere ușoară de somon, apoi verificați mai multe rețete de somon, cum ar fi burgerii noștri de somon verde thailandez.

Ingrediente

  • fileuri de somon fără piele 4
  • ulei de masline 1 lingură
  • ceapă 1, feliat subțire
  • usturoi 2 cuișoare mari, zdrobite
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, zdrobită
  • ardei iute 2, tocat mărunt
  • lemongrass 1 băț, tocat mărunt
  • Pasta de curry roșu thailandez 2-3 linguri (în funcție de cât de fierbinte îți place)
  • sos de soia 1 lingură
  • roșii feliate 400g tablă
  • lapte de nucă de cocos Cutie de 400 ml
  • lămâie verde 1, zestrat și suc
  • Fasole verde 300g, tăiat
  • nucă de cocos disecată 1 lingură
  • coriandru o grămadă mică, tocată aproximativ
  • orez basmati fiert a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Condimentați ușor somonul. Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Puneți uleiul, ceapa, usturoiul, ghimbirul și câteva condimente într-o tigaie la foc mediu, și prăjiți-le 5 minute sau până când sunt translucide. Adăugați ardeiul iute și lămâia și prăjiți încă un minut. Se amestecă pasta de curry și se amestecă 1 minut. Stropiți sosul de soia urmat de roșiile tocate, laptele de cocos și coaja de lămâie și amestecați împreună.

  • Pasul 2

    Puneți fileurile de somon unul lângă altul într-o formă de prăjire medie, astfel încât să se potrivească perfect. Adăugați fasolea verde în jurul peștelui și lingura peste amestecul de cocos curry. Condimentați și coaceți timp de 15-20 de minute sau până când somonul este gătit.

  • Pasul 3

    Prajeste nuca de cocos deshidratata intr-o tigaie timp de 2-3 minute sau pana se rumeneste.

  • Pasul 4

    Finalizați împrăștiind peste nucă de cocos prăjită, coriandru tocat și o stoarcere generoasă de suc de lămâie. Serviți cu orez basmati, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 637
  • Gras 44,5g
  • Saturează 21g
  • Carbohidrați 15.2g
  • Zaharuri 11.6g
  • Fibră 6.6g
  • Proteină 40,8g
  • Sare 1g
.
#Somon #copt #nucă #cocos
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast