Tipul bucătăriei:
Somon crocant de soia cu murături rapide
- servește 2
- Uşor
Un file de pește suculent, perfect gătit, cu pielea crocantă, care trosnește atunci când este tăiat, este un lucru frumos – dar care poate fi greu de realizat. Urmați acești pași simpli, indiferent de peștele pe care îl gătiți, și îl veți înțelege de fiecare dată
Încercați această rețetă crocantă de somon de soia cu murături rapide, apoi verificați mai multe rețete de somon, cum ar fi somonul nostru de ghimbir lipicios.
Ingrediente
- orez de iasomie 120g
- somon 2 x 200g file
- ulei vegetal 2 lingurițe
- unt 25g
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, ras fin
- mirin 3 linguri
- sos de soia 2 linguri
- zahăr pudră ½ lingură
MARATURI RAPIDE
- otet de orez 75g
- zahăr pudră 25g
- castravete ¼, înjumătățit și feliat subțire
- ridichi o mână, feliată subțire
- ardei iute roșu 1, însămânțat, înjumătățit și feliat subțire
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face murăturile rapide, puneți oțetul, zahărul, 50ml de apă și un praf de sare într-o tigaie mică și încălziți ușor până când zahărul este dizolvat. Puneți feliile de castravete, ridichi și ardei iute într-un castron, turnați peste lichidul de murat fierbinte și lăsați-l până se răcește complet, rotind din când în când.
-
Pasul 2
Puneți orezul într-o tigaie mică cu 240ml de apă și un vârf de sare. Aduceți la fierbere, puneți un capac și fierbeți ușor timp de 10 minute, apoi lăsați-l la aburi încă 10 minute sau până când este gata de servit, apoi pufuiți cu o furculiță.
-
Pasul 3
Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mare și împingeți fileurile de somon uscate cu hârtie de bucătărie. Stropiți fileurile peste tot cu ulei, apoi condimentați cu sare.
-
Pasul 4
Puneți somonul în tigaie, cu pielea în jos și apăsați cu atenție, astfel încât pielea să rămână plată și în contact cu tigaia. Gatiti 3 minute, fara sa mutati fileurile. Întoarceți (fileurile ar fi trebuit să se elibereze din tigaie), adăugați untul și gătiți-l timp de 1 minut, amestecând cu untul, apoi treceți pe o farfurie, cu pielea în sus, pentru a vă odihni. Peștele ar trebui să se simtă ferm, dar să aibă un pic de da când este presat.
-
Pasul 5
Adăugați usturoiul și ghimbirul în tigaie și amestecați timp de 1 minut înainte de a adăuga mirinul, soia și zahărul. Buleți câteva minute până se reduce și puțin siropos.
-
Pasul 6
Se pune orezul pe 2 farfurii, cu o grămadă de murături scurse, fileul de somon crocant, cu pielea în sus și o stropi de sos.
Informatii nutritionale
- Kcals 883
- Gras 44,5g
- Saturează 12.4g
- Carbohidrați 72.3g
- Zaharuri 19.3g
- Fibră 2.3g
- Proteină 47g
- Sare 2.5g