Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă crocantă de somon cu murături rapide

Somon crocant de soia cu murături rapide

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Un file de pește suculent, perfect gătit, cu pielea crocantă, care trosnește atunci când este tăiat, este un lucru frumos – dar care poate fi greu de realizat. Urmați acești pași simpli, indiferent de peștele pe care îl gătiți, și îl veți înțelege de fiecare dată

Evaluarea noastră
5,0 din 5 stele 5.0

Încercați această rețetă crocantă de somon de soia cu murături rapide, apoi verificați mai multe rețete de somon, cum ar fi somonul nostru de ghimbir lipicios.

Ingrediente

  • orez de iasomie 120g
  • somon 2 x 200g file
  • ulei vegetal 2 lingurițe
  • unt 25g
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, ras fin
  • mirin 3 linguri
  • sos de soia 2 linguri
  • zahăr pudră ½ lingură

MARATURI RAPIDE

  • otet de orez 75g
  • zahăr pudră 25g
  • castravete ¼, înjumătățit și feliat subțire
  • ridichi o mână, feliată subțire
  • ardei iute roșu 1, însămânțat, înjumătățit și feliat subțire

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face murăturile rapide, puneți oțetul, zahărul, 50ml de apă și un praf de sare într-o tigaie mică și încălziți ușor până când zahărul este dizolvat. Puneți feliile de castravete, ridichi și ardei iute într-un castron, turnați peste lichidul de murat fierbinte și lăsați-l până se răcește complet, rotind din când în când.

  • Pasul 2

    Puneți orezul într-o tigaie mică cu 240ml de apă și un vârf de sare. Aduceți la fierbere, puneți un capac și fierbeți ușor timp de 10 minute, apoi lăsați-l la aburi încă 10 minute sau până când este gata de servit, apoi pufuiți cu o furculiță.

  • Pasul 3

    Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mare și împingeți fileurile de somon uscate cu hârtie de bucătărie. Stropiți fileurile peste tot cu ulei, apoi condimentați cu sare.

  • Pasul 4

    Puneți somonul în tigaie, cu pielea în jos și apăsați cu atenție, astfel încât pielea să rămână plată și în contact cu tigaia. Gatiti 3 minute, fara sa mutati fileurile. Întoarceți (fileurile ar fi trebuit să se elibereze din tigaie), adăugați untul și gătiți-l timp de 1 minut, amestecând cu untul, apoi treceți pe o farfurie, cu pielea în sus, pentru a vă odihni. Peștele ar trebui să se simtă ferm, dar să aibă un pic de da când este presat.

  • Pasul 5

    Adăugați usturoiul și ghimbirul în tigaie și amestecați timp de 1 minut înainte de a adăuga mirinul, soia și zahărul. Buleți câteva minute până se reduce și puțin siropos.

  • Pasul 6

    Se pune orezul pe 2 farfurii, cu o grămadă de murături scurse, fileul de somon crocant, cu pielea în sus și o stropi de sos.

Informatii nutritionale

  • Kcals 883
  • Gras 44,5g
  • Saturează 12.4g
  • Carbohidrați 72.3g
  • Zaharuri 19.3g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 47g
  • Sare 2.5g
.
#Somon #crocant #soia #murături #rapide
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *