Tipul bucătăriei:
Somon crustat cu Dukkah cu salată de castraveți și ardei iute
- servește 4 persoane
- Uşor
Acest delicios somon cu crustă de dukkah cu salată de castraveți și ardei iute este foarte ușor de preparat și va fi pe masa de masă în mai puțin de 30 de minute – perfect pentru o masă rapidă în mijlocul săptămânii.
Rețetă luată din Viața în echilibru de Donna Hay (18,99 GBP, Fourth Estate)
Ingrediente
- amarant pufos 75g sau folosiți 35g crud
- amestec de condimente dukkah 2 linguri
- fulgi de sare de mare 1 linguriță
- fileuri de somon fără piele 4 x 200g
- ouă 2, ușor bătut
- ulei de măsline extra virgin
- ardei iute verde 1 lung, feliat subțire
- suc de lămâie 4 linguri
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- coriandru tocat pentru a face 2 linguri
- lăstari de mazăre 50g
- Castraveți libanezi 2, feliat subțire
- crenguțe de chervil a servi, opțional
Metodă
-
Pasul 1
Puneți amarantul umflat, duka și sarea pe o tavă mică și aruncați pentru a combina.
-
Pasul 2
Scufundați fiecare file de somon în ou și apăsați în amestecul de dukkah pentru a acoperi.
-
Pasul 3
Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu. Gatiti somonul, intorcandu-se o data sau de doua ori, timp de 10-12 minute sau pana cand este fiert si pesmetul este auriu.
-
Pasul 4
Puneți ardeiul iute, încă 4 linguri de ulei, sucul de lămâie, usturoiul, coriandrul, sarea și piperul într-un castron mediu și bateți pentru a combina. Adăugați lăstarii de mazăre și castravetele și aruncați-le la acoperire. Împărțiți somonul și salata între farfurii de servire și deasupra cu chervil, pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 614
- Gras 41.3g
- Saturează 7.5g
- Carbohidrați 8g
- Zaharuri 1.1g
- Fibră 3.3g
- Proteină 50,9g
- Sare 1.6g