Tipul bucătăriei:
Somon cu salata de cartofi si usturoi salbatic
- serveste 2
- Uşor
Faceți o nouă rețetă cu somon. O salată de cartofi și castraveți este îmbogățită cu usturoi sălbatic. Indiferent dacă îl căutați sau îl cumpărați, este un deliciu sezonier. Aceasta este o masă ușoară la mijlocul săptămânii pentru doi.
Ingrediente
- castravete ⅓
- cartofi noi mici, cerati 500 g (cum ar fi Charlotte)
- otet de vin alb 1 lingura
- ulei de masline
- boabe de ienupăr 4, zdrobit ușor
- mustar Dijon 2 linguri generoase
- file de somon 2, pielea pe
- frunze de usturoi sălbatic 2 pumni, mărunțiți (opțional)
- lămâie ½, tocat fin
Metodă
-
Pasul 1
Curățați, înjumătățiți și folosiți o linguriță pentru a răzui semințele din castraveți. Tăiați în bucăți groase de 1-2 cm. Tăiați cartofii în bucăți egale și puneți-le într-o cratiță cu apă clocotită la fiert timp de aproximativ 10 minute până se înmoaie. În timp ce cartofii fierb, faceți dressingul combinând oțetul de vin alb, 5 linguri de ulei de măsline, boabele de ienupăr și muștarul și amestecând până la o emulsie groasă. Sezon. Scurgeti cartofii si amestecati cu dressingul cat sunt fierbinti.
-
Pasul 2
Prăjiți fileurile de somon, cu pielea în jos, în ulei încins până când pielea devine crocantă și peștele tocmai fiert. Amestecați frunzele de usturoi, castravetele și coaja de lămâie în salata de cartofi și serviți imediat.
Informatii nutritionale
- Kcals 737
- Carbohidrați 44g
- Proteină 35g
- Gras 46.9g
- Sare 0,8g
- Fibră 4.1g