Skip to content

Tipul bucătăriei:

Somon cu salsa de capere de lamaie

Somon cu salsa de capere de lamaie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 1
  • Puțin efort

Somonul rapid de gătit, servit cu o salsa rapidă de lămâie și capere și cușcuș rapid de gătit, face o masă ușoară, dar totuși sănătoasă, la mijlocul săptămânii. 1 porție, dar ușor de dublat pentru a servi mai mult


Ingrediente

  • file de somon 1 bucată, pe piele
  • ulei de masline
  • lămâie 1
  • capere mici 1 lingură, clătită și scursă
  • pătrunjel tocat pentru a face 1 lingura

a servi

  • cuscus
  • buton de unt
  • rachetă

Metodă

  • Pasul 1

    Frecați pielea somonului cu ulei de măsline, puneți-o într-o tigaie cu pielea în jos și asezonați partea de sus a peștelui. Se pune la foc mediu și se fierbe până când pielea începe să se croască și să se prăjească. Puneți un capac și gătiți timp de 4 minute, apoi scoateți capacul și continuați să gătiți până când pielea devine crocantă.

  • Pasul 2

    Între timp, curățați jumătate de lămâie cât puteți de fin și puneți-o într-un castron mic. Caperele se toacă și se adaugă în bol împreună cu pătrunjelul, se condimentează cu piper negru și se adaugă suficient ulei de măsline și zeamă de lămâie pentru a îmbrăca totul bine. Turnați salsa peste somon și serviți cu cușcuș și rucola cu sucul de lămâie rămas stors.

Informatii nutritionale

  • Kcals 400
  • Gras 30.6g
  • Carbohidrați 0,4g
  • Fibră 0,6g
  • Proteină 30.7g
  • Sare 0,8g
#Somon #salsa #capere #lamaie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *