Tipul bucătăriei:
Somon cu salsa de capere de lamaie
- serveste 1
- Puțin efort
Somonul rapid de gătit, servit cu o salsa rapidă de lămâie și capere și cușcuș rapid de gătit, face o masă ușoară, dar totuși sănătoasă, la mijlocul săptămânii. 1 porție, dar ușor de dublat pentru a servi mai mult
Ingrediente
- file de somon 1 bucată, pe piele
- ulei de masline
- lămâie 1
- capere mici 1 lingură, clătită și scursă
- pătrunjel tocat pentru a face 1 lingura
a servi
- cuscus
- buton de unt
- rachetă
Metodă
-
Pasul 1
Frecați pielea somonului cu ulei de măsline, puneți-o într-o tigaie cu pielea în jos și asezonați partea de sus a peștelui. Se pune la foc mediu și se fierbe până când pielea începe să se croască și să se prăjească. Puneți un capac și gătiți timp de 4 minute, apoi scoateți capacul și continuați să gătiți până când pielea devine crocantă.
-
Pasul 2
Între timp, curățați jumătate de lămâie cât puteți de fin și puneți-o într-un castron mic. Caperele se toacă și se adaugă în bol împreună cu pătrunjelul, se condimentează cu piper negru și se adaugă suficient ulei de măsline și zeamă de lămâie pentru a îmbrăca totul bine. Turnați salsa peste somon și serviți cu cușcuș și rucola cu sucul de lămâie rămas stors.
Informatii nutritionale
- Kcals 400
- Gras 30.6g
- Carbohidrați 0,4g
- Fibră 0,6g
- Proteină 30.7g
- Sare 0,8g