Tipul bucătăriei:
Somon curat cu scorțișoară și anason stelat
- servește 4-6
- Uşor
Întotdeauna o piesă centrală grozavă pentru o petrecere sau o adunare de familie, somonul curat sau gravadlax, așa cum este și cunoscut, poate fi folosit pentru a crea tartine pe pâine prăjită de secară, așa cum se arată, sau ca aperitiv sau într-o salată. Acest somon a avut o cura minunata neobisnuita iar fasiile de sfecla rosie imbunatatesc cu adevarat prezentarea.
Ingrediente
- zahar brun 150 g
- sare gema 300 g
- portocale 3, zestă
- anason stelat 2
- scorţişoară 1 baton
- somon 500 g bucată centrală de file, decojită și dezosată
- aluat 2 felii, fiecare tăiată în 6
- crème fraîche a servi
- sfeclă 3 felii de crud, decojit si maruntit
- frunze de coriandru 12
Metodă
-
Pasul 1
Trimiteți zahărul, sarea, coaja, anasonul stelat și scorțișoara într-un robot de bucătărie. Se rasturna somonul, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider sau la loc racoros timp de 24 de ore.
-
Pasul 2
Spălați orice amestec rămas de pe somon și lăsați să se usuce timp de 1 oră. Tăiați felii atunci când este necesar, apoi acoperiți pâinea prăjită cu o cantitate generoasă de somon, o praf de crème fraîche, niște sfeclă roșie și o frunză de coriandru.
Informatii nutritionale
- Kcals 107
- Carbohidrați 5.1g
- Proteină 9g
- Gras 5.7g
- Sare 0,97g
- Fibră 0,4g