Tipul bucătăriei:
Somon curat cu zahar
- serveste 12
- Uşor
Întărirea acasă este simplă cu această rețetă de somon afumat. Folosiți o parte de somon sau două fileuri pentru a crea un aperitiv delicios sau un aperitiv de petrecere. Oricum ar fi, este o mulțumire garantată. Serviți cu pâine brună și unt în parte.
Ingrediente
- file de somon 1 parte sau 2 × bucăți de 500 g, cu pielea dacă este posibil
- pâine brună, unt și lime a servi
vindeca
- sare gema 100 g
- zahăr Demerara 100 g
- ardei iute roșu uscat 2
- tei 2, zestă
- vodcă 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Treceți-vă degetele peste bucata de somon pentru a căuta orice oase care ar fi rămas în urmă când a fost filet și trageți-le cu o pensetă. Așezați somonul pe o tavă nemetalică sau o farfurie mare, cu pielea în jos. Se amestecă sarea, zahărul, chilli și coaja de lămâie și se întinde amestecul peste pulpa de somon. Dacă folosiți 2 bucăți, le puteți sandwich împreună cu amestecul. Se presara peste vodca.
-
Pasul 2
Înveliți lotul în folie alimentară, apoi puneți-l la frigider cu o scândură deasupra și cântăriți-l cu câteva forme. Lăsați 24 de ore, dar la fiecare câteva ore, scurgeți orice lichid care se adună și, dacă ați făcut un sandviș, întoarceți-l.
-
Pasul 3
Când este gata, desfaceți și periați amestecul de zahăr și sare (clătiți-l rapid dacă este necesar și uscați-l). Tăiați somonul subțire pe diagonală și serviți cu pâine brună unsă cu unt și lime pentru a le stoarce, sau ca tartine.
Informatii nutritionale
- Kcals 248
- Carbohidrați 3.9g
- Proteină 25.3g
- Gras 13.8g
- Sare 3,89g