Skip to content

Tipul bucătăriei:

7293

Somon curat cu zahar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Uşor

Întărirea acasă este simplă cu această rețetă de somon afumat. Folosiți o parte de somon sau două fileuri pentru a crea un aperitiv delicios sau un aperitiv de petrecere. Oricum ar fi, este o mulțumire garantată. Serviți cu pâine brună și unt în parte.


Ingrediente

  • file de somon 1 parte sau 2 × bucăți de 500 g, cu pielea dacă este posibil
  • pâine brună, unt și lime a servi

vindeca

  • sare gema 100 g
  • zahăr Demerara 100 g
  • ardei iute roșu uscat 2
  • tei 2, zestă
  • vodcă 4 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Treceți-vă degetele peste bucata de somon pentru a căuta orice oase care ar fi rămas în urmă când a fost filet și trageți-le cu o pensetă. Așezați somonul pe o tavă nemetalică sau o farfurie mare, cu pielea în jos. Se amestecă sarea, zahărul, chilli și coaja de lămâie și se întinde amestecul peste pulpa de somon. Dacă folosiți 2 bucăți, le puteți sandwich împreună cu amestecul. Se presara peste vodca.

  • Pasul 2

    Înveliți lotul în folie alimentară, apoi puneți-l la frigider cu o scândură deasupra și cântăriți-l cu câteva forme. Lăsați 24 de ore, dar la fiecare câteva ore, scurgeți orice lichid care se adună și, dacă ați făcut un sandviș, întoarceți-l.

  • Pasul 3

    Când este gata, desfaceți și periați amestecul de zahăr și sare (clătiți-l rapid dacă este necesar și uscați-l). Tăiați somonul subțire pe diagonală și serviți cu pâine brună unsă cu unt și lime pentru a le stoarce, sau ca tartine.

Informatii nutritionale

  • Kcals 248
  • Carbohidrați 3.9g
  • Proteină 25.3g
  • Gras 13.8g
  • Sare 3,89g
#Somon #curat #zahar
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *