Tipul bucătăriei:
Somon de soia si susan cu salata calda de taitei
- serveste 2
- Uşor
O marinadă rapidă poate înviora o simplă bucată de somon fără sfârșit. Acesta, cu soia și susan, trebuie lăsat doar 10 minute înainte ca somonul să fie gata de gătit. Serviți cu o parte ușoară de tăiței, folosind tăiței cu ou îmbrăcați în marinada rămasă și serviți cu mange tout, ardei roșu și ceapa primăvară sunt perfecte.
Ingrediente
- sos de soia 3 linguri
- ulei de susan 1 lingura
- lămâie verde 1, suc
- zahăr brun moale 1 lingura
- fileuri de somon fără piele 2
- tăiței cu ou 100 g
- mange tout 50 g, tocat pe lungime
- ardei roșu 1, feliate subțire
- ceapa verde 4, feliate
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați sosul de soia, uleiul de susan și sucul de lămâie cu zahărul până se dizolvă. Puneți somonul într-o pungă de congelator cu jumătate din marinată și lăsați 10 minute. Între timp, gătiți tăițeii urmând instrucțiunile de pe pachet, scurgeți și amestecați cu marinada rămasă, mange tout, ardei și ceapa primăvară.
-
Pasul 2
Prăjiți somonul sub un grătar încins timp de 5 minute până când este glazurat și tocmai fiert. Serviți cu tăiței.
Informatii nutritionale
- Kcals 571
- Carbohidrați 51,8g
- Proteină 37g
- Gras 25.4g
- Sare 4,48g
- Fibră 3.5g