Tipul bucătăriei:
somon fript
- serveste 6
- Uşor
Nu doar un somon fript obișnuit – acest fel de mâncare minunat de pește este plin de lămâie, pătrunjel, mărar și tarhon pentru arome maxime.
Ingrediente
- somon 2 kg
- lămâie 1, feliat
- pătrunjel 1 mână
- mărar 1 mână
- tarhon 1 mână
- eşalotă 2, feliate
- vin alb
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Așezați unul dintre fileurile de la un somon de 2 kg, cu pielea în jos, pe o foaie mare de folie sau pergament de copt. Presarati feliile de lamaie patrunjel, marar si tarhon, salota si condimente, apoi asezati al doilea file deasupra cu pielea in sus. Legați în 2-3 locuri cu sfoară pentru a se asigura, stropiți cu vin alb și pliați pentru a sigila.
-
Pasul 2
Puneți pe o tavă de copt și coaceți timp de 50 de minute până la 1 oră până când somonul este fiert – verificați introducând un cuțit în file și asigurându-vă că pulpa se fulge ușor.