Tipul bucătăriei:
Somon în crostă
- servește 4-5
- Puțin efort
Somon en croute: combinația noastră preferată de somon și patiserie. Urmați această metodă ușoară pentru a face cea mai bună versiune a acestui preparat clasic. Serviți cu legume de sezon sau cu o salată verde.
Încercați rețeta noastră de somon în croute, apoi consultați mai multe rețete de somon, cum ar fi aceste pachete de sparanghel și somon.
Ingrediente
- aluat foietaj pachet de 500 g
- file de somon fără piele 1 bucată (aproximativ 750 g)
- busuioc un pumn bun de frunze, tocate
- mărar un pumn bun de frunze, tocate
- arpagic o mână, tocată
- lămâie 1, zestă
- unt moale 3 linguri
- ou 1, batut la glazura
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați aluatul în două și întindeți fiecare jumătate într-un dreptunghi grosier de aproximativ 3 mm. Păstrați-le la rece pe o foaie de copt în timp ce pregătiți somonul.
-
Pasul 2
Verificați somonul pentru orice oase rătăcite și îndepărtați-le cu penseta. Tăiați somonul în jumătate, astfel încât să aveți 2 bucăți de aceeași dimensiune.
-
Pasul 3
Pune prima bucată de aluat pe o foaie de copt antiaderentă. Asezonați somonul peste tot, apoi puneți-l pe aluat, cu pielea în jos.
-
Pasul 4
Se amestecă ierburile și coaja de lămâie cu untul și se condimentează foarte bine, apoi se întinde untul cu ierburi peste tot deasupra somonului.
-
Pasul 5
Asezonați celălalt file și puneți-l cu pielea în sus deasupra piesei de jos.
-
Pasul 6
Ungeți oul bătut peste tot aluatul, apoi întindeți-l peste cealaltă bucată de aluat. Modelați aluatul în jurul somonului și tăiați astfel încât să rămână doar câțiva cm în exces. Puteți răci sau congela restul de aluat pentru a le folosi mai târziu.
-
Pasul 7
Strângeți marginile folosind degetele.
-
Pasul 8
Glazurați peste tot cu mai multă spălare de ou, apoi întindeți suprafața cu spatele unui cuțit într-un model cu hașura încrucișată, având grijă să nu tăiați complet. Coacem in cuptorul 200C/ventilator 180C/gaz 6 timp de 25-30 de minute, sau pana cand o frigaruie infiintata in mijloc iese fierbinte. Odihnește-te timp de 5 minute înainte de a tăia.
Informatii nutritionale
- Kcals 575
- Gras 39g
- Carbohidrați 21.3g
- Fibră 0,1g
- Proteină 35g
- Sare 0,8g