Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Somon En Croute

Somon în crostă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-5
  • Puțin efort

Somon en croute: combinația noastră preferată de somon și patiserie. Urmați această metodă ușoară pentru a face cea mai bună versiune a acestui preparat clasic. Serviți cu legume de sezon sau cu o salată verde.


Încercați rețeta noastră de somon în croute, apoi consultați mai multe rețete de somon, cum ar fi aceste pachete de sparanghel și somon.

Ingrediente

  • aluat foietaj pachet de 500 g
  • file de somon fără piele 1 bucată (aproximativ 750 g)
  • busuioc un pumn bun de frunze, tocate
  • mărar un pumn bun de frunze, tocate
  • arpagic o mână, tocată
  • lămâie 1, zestă
  • unt moale 3 linguri
  • ou 1, batut la glazura

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați aluatul în două și întindeți fiecare jumătate într-un dreptunghi grosier de aproximativ 3 mm. Păstrați-le la rece pe o foaie de copt în timp ce pregătiți somonul.

  • Pasul 2

    Verificați somonul pentru orice oase rătăcite și îndepărtați-le cu penseta. Tăiați somonul în jumătate, astfel încât să aveți 2 bucăți de aceeași dimensiune.

  • Pasul 3

    Pune prima bucată de aluat pe o foaie de copt antiaderentă. Asezonați somonul peste tot, apoi puneți-l pe aluat, cu pielea în jos.

  • Pasul 4

    Se amestecă ierburile și coaja de lămâie cu untul și se condimentează foarte bine, apoi se întinde untul cu ierburi peste tot deasupra somonului.

  • Pasul 5

    Asezonați celălalt file și puneți-l cu pielea în sus deasupra piesei de jos.

  • Pasul 6

    Ungeți oul bătut peste tot aluatul, apoi întindeți-l peste cealaltă bucată de aluat. Modelați aluatul în jurul somonului și tăiați astfel încât să rămână doar câțiva cm în exces. Puteți răci sau congela restul de aluat pentru a le folosi mai târziu.

  • Pasul 7

    Strângeți marginile folosind degetele.

  • Pasul 8

    Glazurați peste tot cu mai multă spălare de ou, apoi întindeți suprafața cu spatele unui cuțit într-un model cu hașura încrucișată, având grijă să nu tăiați complet. Coacem in cuptorul 200C/ventilator 180C/gaz 6 timp de 25-30 de minute, sau pana cand o frigaruie infiintata in mijloc iese fierbinte. Odihnește-te timp de 5 minute înainte de a tăia.

Informatii nutritionale

  • Kcals 575
  • Gras 39g
  • Carbohidrați 21.3g
  • Fibră 0,1g
  • Proteină 35g
  • Sare 0,8g
#Somon #în #crostă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *