Tipul bucătăriei:
Somon indian cu tocană de năut
- serveste 2
- Uşor
Această rețetă de somon indian cu tocană de năut este o cină simplă grozavă pentru când sunteți doar doi. Majoritatea ingredientelor pe care le veți avea deja în dulap
Încercați acest somon indian cu tocană de năut, apoi verificați tocanita noastră vegetariană.
Ingrediente
- somon 2 fileuri fara piele
- lămâie 1, 1/2 tăiat în felii
- pudră de curry Madras 3 lingurite
- ceapă 1, tăiat în jumătate și feliat
- ulei pentru prăjit
- ardei iute roșu 1, feliat
- ghimbir o bucata mica, tocata marunt
- naut tavă de 400 g, scursă
- stoc de legume 200 ml
- spanac 200 g, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Puneți somonul într-un vas mic, rezistent la cuptor. Se amestecă sucul de lămâie și 1 linguriță de pudră de curry și se freacă peste tot somonul. Se lasa la marinat in timp ce faci tocanita.
-
Pasul 2
Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei pana devine aurie. Adăugați chilli și ghimbir și gătiți timp de un minut. Adăugați restul de praf de curry și gătiți, amestecând, până când simțiți mirosul de condimente. Adăugați năutul și bulionul, fierbeți timp de 5 minute apoi amestecați spanacul.
-
Pasul 3
Somonul la grătar la foc mare timp de 5-7 minute, până când devine auriu și tocmai fiert. Se serveste cu tocanita de naut.
Informatii nutritionale
- Kcals 534
- Gras 25.1g
- Carbohidrați 31.1g
- Fibră 8.5g
- Proteină 40,8g
- Sare 1.8g