Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de somon picant cu piure de mazare si menta

Somon la gratar condimentat cu piure de mazare si menta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Rețeta noastră rapidă și ușoară de somon la grătar este făcută cu pastă indiană tandoori și servită pe un pat de mazăre moale – cu o răsucire. O masă sănătoasă pentru doi.


Încercați acest somon la grătar condimentat, apoi consultați mai multe rețete de somon, cum ar fi somonul nostru lipicios de ghimbir.

Ingrediente

  • pasta tandoori 2 linguri
  • suc de lămâie 1 lingura
  • ulei de floarea soarelui 1 lingura
  • file de somon 2

piure de mazăre

  • Mazăre congelată 300 g
  • ardei iute verde 1
  • catel de usturoi 1, tocat grosier
  • suc de lămâie 2 linguri
  • zahăr pudră 1 lingura
  • frunze de menta o mână
  • ceapa verde 2, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați pasta tandoori, sucul de lămâie și uleiul cu niște condimente, ungeți acest lucru peste fileurile de somon. Pune-le într-o tavă mică de prăjire și grătar timp de 5-7 minute, sau până când sunt fierte.

  • Pasul 2

    Se fierbe ibricul, se toarnă peste mazăre într-un bol și se lasă la dezghețat. Între timp, puneți ardeiul verde, usturoiul, sucul de lămâie, zahărul și menta într-un robot de bucătărie sau mini-tocător. Când mazărea este dezghețată (va dura doar câteva minute), se scurge bine, apoi se adaugă aproximativ o treime în procesor. Se amestecă până se omogenizează, apoi se adaugă ceapa primăvară și mazărea rămasă și se presează de câteva ori, astfel încât acestea să fie amestecate, dar totuși consistente. Împărțiți în două farfurii și acoperiți fiecare cu un file de somon. Serviți cu orez basmati simplu.

Informatii nutritionale

  • Kcals 469
  • Gras 26.6g
  • Carbohidrați 17.3g
  • Fibră 10.5g
  • Proteină 40.2g
  • Sare 0,8g
#Somon #gratar #condimentat #piure #mazare #menta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *