Skip to content

Tipul bucătăriei:

Somon prăjit cu sos de năsturel

Somon prăjit cu sos de năsturel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Serviți somonul prăjit de vară cu un sos vibrant (și hrănitor) de creștet, făcut cu atât mai interesant cu mărar, lămâie, cremă fragedă și capere


Încercați somonul nostru cu sos de creștet, apoi verificați prăjiturile noastre sănătoase de pește și mai multe rețete de somon.

Ingrediente

  • năsturel 90g
  • mărar o mână
  • crème fraîche 100g
  • lămâie 1, zestrat și suc
  • boabe de piper negru măcinat pentru a face ½ linguriță
  • ulei de masline 2 linguri
  • ulei de floarea soarelui
  • somon 2 fileuri pe piele
  • unt nesarat un buton
  • capere 1 lingură, scurs
  • cartofi noi fierți a servi
  • legume verzi aburite (cum ar fi broccoli cu tijă lungă) a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți năsturelul, cea mai mare parte a mărarului, toată cremă, suc și lămâie de lămâie, piper negru, ulei de măsline și un vârf de sare într-un blender și amestecați până obține o consistență săracă și plină – adăugați o lingură de apă dacă pare prea groasă . Se răcește în timp ce gătești somonul.

  • Pasul 2

    Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu. Îmbrăcați fileurile de somon cu puțin ulei de floarea-soarelui și condimentați generos. Puneți în tigaie, cu pielea în jos, timp de 2-3 minute până când pielea devine aurie și clară. Întoarceți cu grijă, apoi gătiți 1-2 minute înainte de a adăuga untul și tăiați încă un minut, adăugați caperele și scoateți-le de pe foc pentru a se odihni un minut.

  • Pasul 3

    Puneți somonul și caperele pe două farfurii, puneți lingura peste sosul de creștet și serviți cu cartofi noi și legume verzi, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 707
  • Gras 60,9g
  • Saturează 21.4g
  • Carbohidrați 1.6g
  • Zaharuri 1.4g
  • Fibră 1.7g
  • Proteină 37.2g
  • Sare 0,6g
.
#Somon #prăjit #sos #năsturel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *