Tipul bucătăriei:
Somon tandoori cu chutney picant de mango și castraveți
- serveste 4
- Uşor
În această variantă originală, somonul este gătit cu iaurt condimentat tandoori și servit cu chilli, mango și chutney de castraveți. În plus, somonul este plin de vitamine și acizi grași Omega-3 esențiali!
Ingrediente
- iaurt grecesc 100 g
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- tandoori sau pasta de curry indian 1 lingura
- lămâie 1, suc
- rădăcină de ghimbir rasă a face 1 lingura
- praf de ardei iute 1½ linguriță
- file de somon 500 g, pe piele
chutney
- Mango ½, curatat de coaja si tocat marunt
- castravete ½ mic, tocat fin
- ceapa rosie ½, tocat fin
- ardei iute verde 1 mediu, fără semințe și tocat mărunt
- menta tocata pentru a face 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați iaurtul, usturoiul, pasta de curry tandoori, jumătate din sucul de lămâie, ghimbirul și 1 linguriță de praf de chilli într-un castron mic și asezonați. Se intinde peste somon si se da la rece pana la utilizare (cel putin 20 de minute).
-
Pasul 2
Amestecați ingredientele pentru chutney. Adăugați sucul de lămâie rămas și pudra de chilli, condimentați și lăsați deoparte.
-
Pasul 3
Somonul la gratar pana se innegre la margini, cam 6-8 minute in functie de grosimea pestelui. Serviți cu orez basmati, iaurt, coriandru și chutney proaspăt.
Informatii nutritionale
- Kcals 288
- Carbohidrați 9.1g
- Proteină 26.6g
- Gras 16.4g
- Sare 0,38g
- Saturate 4.3g
- Fibră 1.5g