Tipul bucătăriei:
somon teriyaki
- serveste 4
- Puțin efort
O rețetă clasică de teriyaki cu somon de către bucătarul Hidenori Ohata. Acest lucru face pentru un starter impresionant pentru cina. Puteți găsi mirin și sake în supermarketurile asiatice.
Încercați acest teriyaki cu somon, apoi consultați mai multe rețete de somon, cum ar fi somonul nostru lipicios de ghimbir.
Ingrediente
- file de somon 4, fără piele
- oțet balsamic 100 ml
- dragul 100 ml
- mirin 100 ml
- sos de soia 100 ml (Henori folosește Kikkoman)
- zahăr pudră 100 g
- supă de pui 100 ml
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face sosul teriyaki, fierbeți balsamul până se reduce la 2 linguri. Puneti sake-ul, mirinul, sosul de soia, zaharul si supa de pui intr-o alta tigaie, aduceti la fiert si reduceti la jumatate. Se amestecă oțetul balsamic redus și se răcește.
-
Pasul 2
Încinge grătarul la mare. pune somonul pe o tava de copt unsa sau antiaderenta. Se unge cu putin ulei apoi se condimenteaza. Ungeți cu teriyaki, apoi grătar timp de 4-5 minute, periând încă de câteva ori în timpul gătirii, până când se glazurează și este gătit. Serviți cu orez aburit și pak choy.
Informatii nutritionale
- Kcals 398
- Gras 26.3g
- Saturate 4g
- Carbohidrați 10.5g
- Fibră 3.3g
- Proteină 30.5g
- Sare 2.22g