Tipul bucătăriei:
Somon vindecat cu sfeclă roșie și gin
- servește 10
- Uşor
Încercați gravadlax-ul nostru cu tendință și tendință, perfect pentru prânzuri, tartine sau ca piesă centrală spectaculoasă. Purtați mănuși atunci când radeți sfecla roșie pentru a evita mâinile pătate
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- somon 1 față, cu pielea și dezosată
VINDECA
- sfeclă 2 medii, decojite
- portocale 2, zestat
- fructe de ienupăr 4 linguri
- gin 50 ml
- sare de mare grosieră 150g
- zahăr tos auriu 100g
CASTRAVETE MURAT
- otet de vin alb 100g
- zahăr tos auriu 50g
- seminte de coriandru 1 linguriță
- boabe de piper negru 1 linguriță
- frunza de dafin 1
- mărar o grămadă, tocată
- castravete 1
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face cura, radeți sfecla roșie, trageți într-o sită și scurgeți cea mai mare parte a lichidului din ea. Includeți în vasul robotului de bucătărie și adăugați restul de ingrediente pentru vindecare. Fâlfâie până când ai o pastă.
-
Pasul 2
Puneți 2 foi mari de folie de film într-o tavă mare de copt care se potrivește somonului. Așezați somonul în tava cu pielea în jos.
-
Pasul 3
Răspândiți cura peste pește, acoperind toată carnea, părțile incluse. Înfășurați strâns în filmul de agățare.
-
Pasul 4
Puneți o altă tavă de copt deasupra și cântăriți-o cu cutii. Se baga la frigider 24 de ore.
-
Pasul 5
Pentru a face murătura de castraveți, încălziți oțetul, zahărul, semințele de coriandru, boabele de piper și frunza de dafin într-o tigaie mică până la foc mic, iar zahărul s-a dizolvat. Se lasă să se răcească la temperatura camerei. Odată răcit adăugați 50ml apă și un praf de sare. Tăiați mărunt castravetele cu un cuțit ascuțit sau folosiți o mandolină. Se adaugă la lichidul murat răcit și se lasă o oră sau peste noapte la frigider.
-
Pasul 6
A doua zi, scoateți clingflimul din somon și îndepărtați cea mai mare parte a tratamentului.
-
Pasul 7
Clătiți orice leac rămas din somon sub apă rece și uscați-l cu hârtie de bucătărie.
-
Pasul 8
Feliați subțire somonul cu un cuțit ascuțit, începând de la capătul cozii la un unghi mic pentru a îndepărta somonul de pe piele în felii subțiri. Se amestecă mărarul în murătură pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 253
- Gras 15.4g
- Saturează 2.8g
- Carbohidrați 6.6g
- Zaharuri 6.6g
- Fibră 1g
- Proteină 21.2g
- Sare 1.6g