Tipul bucătăriei:
Somonul braconat al lui Marguerite Patten
- serveste 6
- Uşor
Încercați somonul braconat al lui Marguerite Patten vara aceasta, gătit întreg într-un bulion de curte. Ingredientele sunt destul de de bază și fac un aperitiv sofisticat.
Ingrediente
- somon 1 întreg cu o greutate de aproximativ 1,4 kg.
- apă sau supă de pește sau bulion de curte 1,5 litri
- ceapă 1 mediu, decojit și feliat
- morcov 1, decojit si feliat
- coaja de lamaie 2 felii
- vin 300 ml
- frunza de dafin 1
- crengute de patrunjel
- felii de lamaie
- pătrunjel
- castraveți tăiați felii
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face bulionul de curte, adăugați ceapa, morcovul și coaja de lămâie la 1,2 litri de apă sau bulion de pește împreună cu vinul, frunza de dafin, pătrunjel și puțin condimente.
-
Pasul 2
Curățați peștele spălându-l bine, tăiați stomacul și îndepărtați intestinele (sau cereți peșterului să vi-l pregătească). Întotdeauna a fost tradițional să lăsați atât capul, cât și coada peștelui. Îndepărtați solzii de pe corp cu spatele unui cuțit. Puneți peștele în lichidul de gătit ales. Aduceți ușor la punctul de fierbere pe plită și apoi cronometrați gătirea. Permiteți 7 minute la 450 g pentru un pește de până la 1,4 kg. Pentru un pește mai mare adăugați un timp suplimentar de gătire.
-
Pasul 3
Scoateți cu grijă peștele din recipientul de gătit. Scoateți pielea, dar păstrați peștele intact. Se orneaza si se serveste.
Rețetă preluată din A Century Of British Cooking de Marguerite Patten, publicată de Grub Street, cu hârtie cartonată la 15,00 GBP