Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de spaghete cu scoici si gremolata

Spaghete cu fructe de mare

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

O masă ușoară cu scoici pentru doi. Această rețetă rapidă face o pastă proaspătă și elegantă cu fructe de mare. Această rețetă ar funcționa la fel de bine cu linguine


Faceți această rețetă de spaghete cu fructe de mare, apoi consultați-ne spaghete bolognese, spaghetti alle vongole, sparanghel și paste cu hamsii si mai delicios retete de spaghete.

Ingrediente

  • moluște comestibile 500 g
  • ulei de masline
  • hamsii 1, clătită
  • usturoi 3 cuișoare, tocate
  • roșii prune 1 tavă de 400 g
  • spaghete 150 g
  • lămâie 1, cu coaja plus un strop de suc de lamaie
  • pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată

Metodă

  • Pasul 1

    Acoperiți scoici cu apă rece și 1 lingură de sare și lăsați 5 minute. Acest lucru vă ajută să scăpați de orice nisip care ar putea fi în interiorul lor. Într-o cratiță mare (una cu capac montat), încălziți 1 lingură ulei de măsline. Adăugați hamșa și usturoiul și gătiți până devin aurii. Se zdrobesc ușor roșiile cu o furculiță și se adaugă la usturoi. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se condimentează. Gatiti pastele urmand instructiunile de pe ambalaj.

  • Pasul 2

    Adăugați scoicile în sosul de roșii și puneți capacul. Lăsați-le să se deschidă la abur timp de 5 minute și apoi amestecați cu pastele și un strop de lămâie. Se amestecă coaja de lămâie și pătrunjelul și se amestecă chiar înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 380
  • Gras 7.8g
  • Carbohidrați 62,8g
  • Fibră 4.1g
  • Proteină 18.6g
  • Sare 0,48g
#Spaghete #fructe #mare
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *