Tipul bucătăriei:
Spaghete cu fructe de mare
- serveste 2
- Uşor
O masă ușoară cu scoici pentru doi. Această rețetă rapidă face o pastă proaspătă și elegantă cu fructe de mare. Această rețetă ar funcționa la fel de bine cu linguine
Faceți această rețetă de spaghete cu fructe de mare, apoi consultați-ne spaghete bolognese, spaghetti alle vongole, sparanghel și paste cu hamsii si mai delicios retete de spaghete.
Ingrediente
- moluște comestibile 500 g
- ulei de masline
- hamsii 1, clătită
- usturoi 3 cuișoare, tocate
- roșii prune 1 tavă de 400 g
- spaghete 150 g
- lămâie 1, cu coaja plus un strop de suc de lamaie
- pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Acoperiți scoici cu apă rece și 1 lingură de sare și lăsați 5 minute. Acest lucru vă ajută să scăpați de orice nisip care ar putea fi în interiorul lor. Într-o cratiță mare (una cu capac montat), încălziți 1 lingură ulei de măsline. Adăugați hamșa și usturoiul și gătiți până devin aurii. Se zdrobesc ușor roșiile cu o furculiță și se adaugă la usturoi. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se condimentează. Gatiti pastele urmand instructiunile de pe ambalaj.
-
Pasul 2
Adăugați scoicile în sosul de roșii și puneți capacul. Lăsați-le să se deschidă la abur timp de 5 minute și apoi amestecați cu pastele și un strop de lămâie. Se amestecă coaja de lămâie și pătrunjelul și se amestecă chiar înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 380
- Gras 7.8g
- Carbohidrați 62,8g
- Fibră 4.1g
- Proteină 18.6g
- Sare 0,48g