Tipul bucătăriei:
Spaghetti alle vongole cu samphire
- servește 2
- Uşor
Spaghetti alle vongole sau scoici fac o cină italiană clasică. Scoicile sunt gătite în vin alb uscat, care, combinat cu sucul natural de scoică și samphire, fac un sos minunat și bogat pentru paste.
Încercați spaghetti alle vongole cu samphire, apoi verificați clasicul nostru spaghetti alle vongole, sparanghel și paste de hamsie, spaghete cu fructe de mare și rețete mai delicioase de spaghete.
Ingrediente
- ulei de masline
- usturoi 2 cuișoare, curățate și feliate mărunt
- moluște comestibile 1 kg, bine spălat
- samphire 90g
- vin alb sec 100 ml
- spaghete 150g
- unt 25g, refrigerat
- pătrunjel o mână mare, tocată mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Aduceți la fiert o tigaie mare cu apă clocotită sărată. Încălziți 3 linguri de ulei într-o tigaie medie și prăjiți ușor usturoiul până se înmoaie, dar nu este colorat. Creșteți căldura, adăugați scoici și samphire, turnați peste vin și acoperiți bine cu un capac. Gatiti doar 2-3 minute, agitand din cand in cand pana se deschid scoicile.
-
Pasul 2
Scoateți-l de pe foc și, cu ajutorul unei linguri cu fante, ridicați scoicile și scoateți-le într-un castron. Puneți tigaia la foc și fierbeți până când lichidul s-a redus la jumătate.
-
Pasul 3
Între timp, adăugați spaghetele în apa clocotită și gătiți-le timp de 8-10 minute sau până când sunt doar fragede, amestecând ocazional, apoi scurgeți-le. Scoateți jumătate de scoici din cochilii lor, lăsând carnea cu scoici fără coajă.
-
Pasul 4
Aruncați untul în scoica redusă și în sucul de vin și amestecați până se îngroașă. Puneți scoicile și samphire în lichid, apoi adăugați spaghetele și pătrunjelul tocat. Condimentați cu piper negru și aruncați.
Informatii nutritionale
- Kcals 707
- Gras 30.3g
- Saturează 9.3g
- Carbohidrați 55.9g
- Zaharuri 2g
- Fibră 5.3g
- Proteină 41g
- Sare 5g