Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Spaghetti Alle Vongole

Spaghetti alle vongole

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Vongole sau scoici fac o cină italiană clasică, amestecată cu linguine și ierburi. Scoicile sunt gătite în vin alb sec, care, combinat cu sucul natural de scoici, formează un sos delicios și bogat pentru paste. Serviți ca principal inteligent pentru 2 sau ca aperitiv pentru 4.


Încercați spaghetele noastre alle vongole, apoi verificați spaghetele noastre cu sardine, sparanghel și paste cu hamsii, spaghete cu fructe de mare si mai delicios retete de spaghete.

Ingrediente

  • ulei de masline 3 linguri
  • usturoi 3 cuișoare, decojite și tăiate mărunt
  • scoici vii 1 kg, bine curățat (aruncați orice care nu se închide etanș atunci când este bătut pe partea laterală a chiuvetei)
  • vin alb sec 100 ml
  • spaghete 150 g
  • unt 25 g, rece
  • pătrunjel o mână mare, tocată mărunt
  • lămâie 1, pentru o stoarce de suc (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Aduceți la fiert o tigaie mare cu apă ușor sărată. Încinge uleiul într-o tigaie medie și prăjește ușor usturoiul până se înmoaie, dar nu se colorează. Se mărește focul, se adaugă scoici, se toarnă peste vin și se acoperă ermetic cu un capac. Gatiti doar 2-3 minute, agitand tigaia din cand in cand pana cand scoicile se deschid.

  • Pasul 2

    Luați de pe foc și, folosind o lingură cu șuruburi, ridicați scoicile și puneți-le într-un castron. Puneti tigaia pe foc si fierbeti pana cand lichidul scade la jumatate. pus deoparte.

  • Pasul 3

    Scoateți jumătate de scoici din coajă, lăsând carnea cu scoicile fără coajă. Acest lucru oferă mai puțină muncă atunci când mănânci.

  • Pasul 4

    Adăugați spaghetele în apa clocotită și gătiți aproximativ 8-10 minute sau până când sunt doar fragede, amestecând din când în când pentru a păstra firele separate. Scurgeți într-o strecurătoare.

  • Pasul 5

    Pune untul în sucul de scoici și vin și amestecă în sos până se îngroașă. Reveniți toate scoicile în acest lichid – inclusiv cele din coajă – apoi adăugați spaghetele și pătrunjelul tocat. Se condimentează cu piper negru și se amestecă bine. Serviți imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 592
  • Gras 29.3g
  • Saturate 9.2g
  • Carbohidrați 59.2g
  • Fibră 3g
  • Proteină 22.8g
  • Sare 0,36g
#Spaghetti #alle #vongole
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *